12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: 'Blood Ties'

P187ncl2m7mgh1s91im01k8c1mtv1
30 okt. 2013

Guillaume Canet, de Franse acteur-regisseur die in 2006 met zijn regiedebuut 'Tell No One' een dikke hit scoorde, draaide voor het eerst een film in Hollywood, namelijk de misdaadthriller 'Blood Ties'. Hij koos voor een remake van de Franse film 'Les Liens du Sang' van Jacques Maillot uit 2008, waarin hij destijds zelf een hoofdrol speelde. Canet stelde op het afgelopen Film Fest Gent zijn film zelf voor aan het festivalpubliek.

De setting is dit keer het New York van de vroege seventies. De bloedbanden uit de titel zijn die tussen Frank (Billy Crudup) en Chris (Clive Owen). Frank is een integere, hardwerkende politieman; Chris een crimineel die net een lange celstraf achter de rug heeft. Hun verhouding was altijd al gespannen en er lijkt niet meteen verzoening in zicht.

Canet neemt zijn tijd om deze broedersaga-tegen-een-criminele-achtergrond uitvoerig te schetsen. Daarbij springen vooral de vertolkingen, het knap gereconstrueerde tijdsbeeld en de sfeer van dreiging en spanning in het oog. Maar 'Blood Ties' is tevens het Hollywooddebuut van Matthias Schoenaerts, die een bijrol heeft als de explosieve misdadiger Scarfo. Hoewel hij niet meer dan tien minuten in beeld komt, weet hij zich met zijn inmiddels berucht geworden 'intensiteit' moeiteloos staande te houden in een cast die verder wordt aangevoerd door Marion Cotillard, Mila Kunis, James Caan en Zoé Saldana. "Schoenaerts begeestert als New Yorkse vechtersbaas", aldus The Hollywood Reporter. "Hij is belachelijk goed en we willen nu meteen een aparte film over zijn personage Anthony Scarfo," stelde Film Festival News.

'Blood Ties' wordt verdeeld door Lumière en is vanaf 30 oktober te zien in de bioscoop.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.