09 20 okt. '24

Festivalfilm in de bioscoop: As I Lay Dying

P18ggki106vqc1tiv7si9pj1k551
11 feb. 2014
Nobelprijswinnaar William Faulkner schreef met 'As I Lay Dying' een van zijn beste boeken, maar het is niet meteen 's mans meest verfilmbare werk. Het verhaal over de familie Bundren die met de doodskist van matriarch Addie Bundren onderweg is om haar te begraven in het dorp van haar keuze wordt gekenmerkt door Faulkners typische stream of consciousness. Multitalent James Franco waagde zich toch aan een verfilming en nam naast de regie ook een hoofdrol voor zijn rekening.

Hij zag zijn moeite beloond met een selectie voor de Un Certain Regard sectie van het Filmfestival van Cannes. In zijn meest ambitieuze project tot heden geeft Franco de verschillende vertelperspectieven van Faulkners klassieker weer aan de hand van in breedbeeld gecomponeerde split screens die integraal werden gefilmd op locatie in Mississippi. Tel daar Timothy O' Keefe's beklijvende score en de sterke vertolkingen bij en het resultaat is een intense kijkervaring het boek waardig.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?