10 21 okt. '23

Expo Fellini: laatste weekend!

P1987vas8bfj5ok5epmtd1ljb1
21 jan. 2015

Alle Fellini fans en filmliefhebbers kunnen dit weekend zich nog laten onderdompelen in de magie van de Italiaanse maestro. De expo zal op 25 januari zijn deuren sluiten.

Op initiatief van en in samenwerking met Film Fest Gent, presenteert de Provincie Oost-Vlaanderen een grote tentoonstelling over het oeuvre van de beroemdste filmmaker die Italië heeft voortgebracht, Federico Fellini.

De tentoonstelling, opgezet als een visueel laboratorium, toont de brokken van Fellini’s rijke verbeelding en laat zien hoe Fellini in zijn films en daarbuiten een mythisch beeld van zichzelf en van het Italiaanse leven schiep. Uit de filmfragmenten, tekeningen en foto’s doemt een beeld op van een man die voortdurend nieuwe interpretaties gaf van zijn jeugdjaren, zijn dromen en de door het onbewuste opgeroepen beelden en verhalen.

Te zien zijn opnamen uit de films, door Fellini gemaakte tekeningen, Fellini’s reclamespotjes en de talloze droombeelden die hem inspireerden – op aanraden van de psychoanalyticus Ernest Bernhard bijeengebracht in de teksten en schetsen van de ‘droomboeken’ (ook te zien).
Daarnaast brengt de tentoonstelling nooit eerder geziene foto’s samen van fotografen als Gideon Bachmann, Deborah Beer en Paul Ronald. Een internationale selectie affiches laat zien hoe Fellini door de jaren heen de ontvangst van zijn films en zichzelf probeerde te sturen. Ook te zien zijn allerlei tijdschriften uit het tijdvak 1960-1985 (Domenica en L’Espresso) die een belangrijke rol speelden in de beeldvorming over de regisseur, zijn films en de acteurs.

Tickets zijn ook online verkrijgbaar via deze link.

Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster
Vrouwebroersstraat 6
9000 Gent
+32 9 269 29 10
http://www.caermersklooster.be/

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.