10 21 okt. '23

Erwin Provoost volgt Pierre Drouot op

P1bk6fh9uu5q91dhl1nmqu06ulj1
Nieuws 04 jul. 2017

Erwin Provoost wordt op 1 januari 2018 de nieuwe directeur-intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), dat maakte de Raad van Bestuur van het VAF bekend.

Volgens Jeroen Depraetere, voorzitter van de Raad van Bestuur van het VAF, is Erwin Provoost “met zijn jarenlange ervaring in de verschillende fases en sectoren van het audiovisuele landschap de geschikte intendant om Pierre Drouot op te volgen”. “Met zijn innemende persoonlijkheid beschikt hij over de kwaliteiten om het VAF te leiden in een sector die turbulente tijden doormaakt”, voegt Depraetere er aan toe.

Volgens de huidige directeur-intendant Pierre Drouot is zijn opvolger “een uitgesproken persoonlijkheid met strategisch inzicht, tactisch aanvoelen, diplomatisch talent, met een brede ervaring en met een onafhankelijke ingesteldheid. Kwaliteiten die het VAF en de onafhankelijke audiovisuele sector in Vlaanderen nodig hebben”.

In de film- en televisiesector is Erwin Provoost geen onbekende. Hij studeerde filmregie en productie aan het RITCS in Brussel en richtte in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn eigen productiebedrijf Multimedia (later MMG) op. Hij neemt Marc Didden, Dominique Deruddere en Stijn Coninx onder zijn vleugels en frist zo de Vlaamse filmscène op. Met de Urbanus-films schrijft hij ook een aantal commerciële successen op zijn naam. In 2003 scoort hij met ‘De zaak Alzheimer’ van Erik Van Looy, de hit van het jaar.

In 1997 produceert MMG de tv-serie ‘Windkracht 10’ vanaf het najaar 1999 kijken meer dan 1,4 miljoen Vlamingen wekelijks naar ‘Flikken’. Dat succes leidt in Nederland tot een ‘Flikken Maastricht’. Als MMG in 2010 door het Nederlandse Eyeworks wordt overgenomen wordt Provoost CEO van Eyeworks Belgium. Drie jaar later gaat hij aan de slag als directeur media wij WPG uitgevers. Hij moet samen met Peter Quaghebeur de “papieren” uitgeverij ombouwen tot een mediagroep. Eerste wapenfeit wordt de 50-delige ‘Kattenoog’ voor VTMKZOOM en RTL Telekids.

Hij is nu bezig aan een sabbatical en gaat vanaf 1 januari 2018 aan de slag bij het VAF.

Tags

VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.