11 22 okt. '22

Eerste namen Videodroom 2019

Ghost alien edition ter
Nieuws 29 mei 2019

Naar goede gewoonte slaan we in oktober opnieuw tien dagen lang de handen in elkaar met Vooruit. Na een succesvolle eerste editie in 2018 presenteren we opnieuw een rits concertavonden waarop topmuzikanten, zwevend tussen diverse genres, live nieuwe composities spelen bij films en projecties onder de noemer Videodroom. Dat kunnen zowel herinterpretaties zijn van bestaande scores als volstrekt nieuwe en unieke improvisaties. Exclusieve en eenmalige cross-overs die je enkel tijdens Film Fest Gent 2019 voorgeschoteld krijgt.

Verwacht je alvast aan het psychedelische en noisy Moon Duo dat exclusief voor Videodroom hun nieuwste audiovisuele show zal presenteren. Daarnaast ontvangen we ook opnieuw het Gentse collectief GHOST (Raveyards) met hun totaalspektakel van muziek, film en performances. En drijvende kracht achter Circuit des Yeux Haley Fohr gaat aan de slag met het obscure meesterwerk ‘Salomé’ uit 1923:

- In 2019 vieren we de veertigste (!) verjaardag van ‘Alien’, de iconische sciencefictionklassieker van regisseur Ridley Scott. De film, met het ondertussen legendarisch geworden monster ontworpen door H.R. Giger, krijgt op zaterdag 12 oktober een onvergetelijk eresaluut in Vooruit. Als onderdeel van VIDEODROOM sleutelen GHOST en Vooruit opnieuw samen aan een uniek parcours, waarbij klassieke scènes uit de film - chestburst! - je nog eens de stuipen op het lijf mogen jagen. (12/10 - GHOST 'Alien Edition' - info & tickets)

- ‘Salomé’ is een verfilming van het gelijknamige controversiële toneelstuk van Oscar Wilde door Charles Bryant. Bij verschijning in 1923 flopte de film, maar wordt ondertussen beschouwd als een exotisch pareltje in de camp én de eerste arthousefilm ooit. Haley Fohr, beter bekend onder haar alter ego Circuit des Yeux, nam de originele score van deze stomme film onder handen. Met haar onvergetelijke stem - een kruising tussen Nico en Scott Walker - en geruggensteund door een liveband, brengt Fohr een moderne, feministische update die het stereotype van de femme fatale onderuit haalt. (13/10 - Haley Fohr of Circuit des Yeux plays 'Salomé' - info & tickets)

- Psychedelische krautrock en electronic drones: zo kan je in een notendop de muzikale exploten van Erik ‘Ripley’ Johnson (Wooden Shjips) en Sanae Yamada omschrijven. Beter bekend onder hun artiestennaam Moon Duo verkennen ze sinds 2009 allerlei occulte universa die wij als gewone stervelingen nooit betreden. Het duo brengt, samen met beeldend kunstenaar Emmanuel Biard, voor de eerste én enige keer hun gloednieuwe AV-show op Belgische bodem. ‘Stardust Highway: Experiments in Stoner Disco’ is een hallucinogene, repetitieve trip door tijd, rituelen en onzichtbare werelden. (17/10 - MOON DUO & EMMANUEL BIARD present Stardust Highway: Experiments in Stoner Disco - info & tickets)

VIDEODROOM: 9-18 oktober 2019
Line-up, info & tickets via www.vooruit.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.