10 21 okt. '23

Eerste 10 internationale titels van het 43e #FFGent bekend

P1aqohh1f214ug1m6t18vs1dti1l771
24 aug. 2016

Film Fest Gent geeft de eerste 10 internationale titels prijs!

De films die worden vertoond tijdens Film Fest Gent worden steeds onderverdeeld in jaarlijks terugkerende secties. De belangrijkste is de Officiële Competitie, met onder andere de Brits- Belgische coproductie ‘A Quiet Passion’ van Terence Davies waarin ‘Sex and the City’- actrice Cynthia Nixon de hoofdrol speelt. Twee langspeelfilms uit het aanbod van het afgelopen filmfestival van Cannes komen ook in aanmerking voor de prijs van Beste Film en Muziek: het Roemeense drama ‘Bacalaureat’ van Cristian Mungiu en het wondermooie Italiaanse ‘Fai bei sogni’ van Marco Bellocchio met een opmerkelijke Bérénice Bejo.

De openingsfilm ‘I, Daniel Blake’ behoort tot de sectie Galas & Specials; langverwachte films die worden vertoond nog voor ze in de Belgische zalen verschijnen. Film Fest Gent speelt in oktober ook ‘Neruda’ van Pablo Larraín waarin Gael García Bernal als politieagent de bekende Chileense dichter op de hielen zit. ‘Girls’-acteur Adam Driver vertolkt een buschauffeur-dichter in het tragikomische ‘Paterson’ van Jim Jarmusch en in het donkere ‘Personal Shopper’ van Olivier Assayas zien we een mysterieuze Kristen Stewart. Voor de jongere filmfans is er de animatiefilm ‘Mijn naam is Courgette’ van Claude Barras, een van de favorieten van de afgelopen Quinzaine sectie in Cannes.

In de sectie Global Cinema komt de hedendaagse auteurscinema aan bod waaronder twee films uit de jongste Berlinale filmfestival: het krachtige ‘Soy Nero’ van Rafi Pitts, een portret van een “Green Card Soldier” en ‘Zero Days’ over de hedendaagse globale cyberwarfare van de bekende “documentarian” Alex Gibney.

De trailers kan je bekijken op ons YouTube-kanaal!

Ook de filmmuziekconcerten blijven tot de hoogtepunten van Film Fest Gent behoren. De spotlight op de Japanse cinema trekt het festival door naar het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober in Capitole Gent, waar de Japanse componist Ryuichi Sakamoto de centrale gast zal zijn. Daarnaast zullen ook de beste televisiescores in de verf worden gezet tijdens het World Soundtrack Awards Concert op 20 oktober, eveneens in de Capitole. Tickets zijn al beschikbaar via Sherpa.be en www.worldsoundtrackawards.be.

Koop je je rittenkaart voor 15 september 2016, dan maak je ook nog eens kans op een duo-VIPticket voor de officiële opening van Film Fest Gent op 11 oktober!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.