10 21 okt. '23

Donatieactie FFG2022: OverKop

11586 rodeo 1
Nieuws 23 sep. 2022

'Overkop gaan' kan fun zijn, zoals in een pretpark, maar kan ook betrekking hebben op ‘problemen in je kop’. We worstelen allemaal wel eens met druk, stress, angsten, donkere gedachten; noem maar op. Het mentaal welzijn is van cruciaal belang. Daarom brengt Film Fest Gent dit jaar enkele films (zoals Rodéo, te zien op de still hierboven) samen onder de tag ‘Veerkracht’ en steunt het festival het OverKop-huis in Gent met de donatieactie van dit jaar.

OverKop?

De organisatie OverKop is ontstaan op vraag van verschillende jongerenwerkingen in Gent die merkten dat het aanbod voor gezondheid en mentaal welzijn niet toegankelijk genoeg was voor jongeren. De naam 'OverKop' werd door jongeren zelf bedacht en heeft een dubbele betekenis. Overkop gaan kan in een rollercoaster, maar kan ook betrekking hebben op mentale gezondheid. Op deze cruciale momenten staan de Overkop-huizen en het online OverKopplatform voor hen klaar. Want het is ‘OK’ om je af en toe minder goed te voelen en ‘OK’ om erover te praten.

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Op overkop.be kan je chatten met medewerkers en je laten inspireren door filmpjes en verhalen. En zelf je verhaal delen kan ook. Wat jou helpt of raakt, helpt of raakt een ander misschien ook.

Donatieactie FFG2022

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een donatieactie tijdens Film Fest Gent 2022. Wanneer je een ticket koopt via onze website kan je ervoor kiezen om een extra bijdrage te doneren aan OverKop.

Coma

Veerkracht

Onder de nieuwe tag 'Veerkracht' brengen we tijdens FFG2022 films samen die een kind zijn van onze tijd. Druk, stress, burn-out en depressie zijn maar enkele woorden die betrekking kunnen hebben tot veerkracht. Deze tag toont hoe veerkracht het verschil kan maken tussen slagen of falen. Heb je donkere gedachten en nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Bekijk hier alle films

Tags

FFG2022

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.