10 21 okt. '23

De Uitloper: '78/52'

P1bskvh5rusgk1dtd18df14sc3c81
Interview 17 okt. 2017

Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren strikten we na de vertoning Arthur (25) die ons te woord wilde staan over '78/52', Alexandre O. Philippes documentaire over de douchescene in Alfred Hitchcocks 'Psycho'.

Arthur: Ik vond '78/52' zeer interessant. In het begin dacht ik dat de film misschien wat langdradig zou zijn (want de hele film gaat over een scene van drie minuten), maar dit was totaal niet het geval. Ik was eigenlijk meteen mee. Ik weet niet of Hitchcock echt alles wat ze uit de douchescene halen, er met die opzet ingestoken heeft, maar de analyses kwamen op een superboeiende manier aan bod.

Ik denk dat de film erg goed geslaagd is in zijn opzet: mensen die veel van film kennen leren iets bij, maar '78/52' is ook zeer toegankelijk voor mensen die gewoon eens graag naar een film kijken zonder tonnen achtergrondkennis.

Ook de Q&A met regisseur Alexandre O. Philippe was heel interessant. Ik kijk al uit naar zijn nieuw project!

'78/52' is te zien op 17/10 in KASKcinema om 17u30 en op woensdag 18/10 in Studio Skoop om 17u30, telkens in aanwezigheid van regisseur Alexandre O. Philippe.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.