09 20 okt. '24

D’Ardennen en Dardennes op shortlist European Film Awards

P1aqtvue3j10mlu8j1f0f1dkf1t9o1
23 aug. 2016
De openingsfilm van de 42ste editie van Film Fest Gent, ‘D’Ardennen’ van Robert Pront, komt in aanmerking voor de European Film Awards. Hij maakt deel uit van de vijftig titels tellende shortlist waaruit de 3000 leden van de European Film Academy vijf genomineerden kunnen kiezen voor Beste Europese film. Ook de gebroeders Dardenne staan met ‘La fille inconnue’ op de shortlist die nog wat ‘Belgischer’ kleurt dank zij met ons land gesloten coproducties als ‘Bacalaureat’, ‘Beyond the Mountains and Hills’, ‘Elle’ en ‘I, Daniel Blake’, de openingsfilm van de 43ste editie van FFG.

De eigenlijke nominaties voor beste Europese film, beste regisseur, beste acteur en actrice, en beste scenarist worden op 5 november bekend gemaakt. Daaruit worden de uiteindelijke winnaars gekozen. Zij krijgen hun European Film Award op 10 december in het Poolse Wroclaw. Terwijl alle EFA-leden voor bovenstaande categorieën stemmen worden prijzen voor onder meer beste fotografie, beste monteur, beste componist toegekend door een zevenkoppige jury.

Voor de complete shortlist: www.europeanfilmawards.eu

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?