09 20 okt. '24

Commerciële actie geeft Vlaamse film duwtje in de rug

Close 2 filmgrab
Nieuws 07 sep. 2022
Voor vier Vlaamse films, Ritueel, Rebel, Close en De acht bergen komt er, onder het motto “Vlaamse film. Grenzeloze cinema”, een actie waarbij je op bepaalde dagen voor de prijs van één ticket met twee naar de film kan. Voor de jongste film van Hans Herbots, Ritueel, is dat van 12 tot 15 september 2022.

Met deze campagne, een samenwerkingsverband tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de producenten, de verdelers van de vier films plus de bioscoopuitbaters, wil men de najaar golf van Vlaams talent extra kracht bijzetten. “Het VAF blijft een hoeksteen bij de financiering van Vlaamse films, maar een zo groot mogelijk publiek in de bioscoopzalen krijgen, is minstens zo belangrijk”, zegt Koen Van Bockstal, directeur-intendant van het VAF. En hij voegt eraan toe: “De najaarscampagne onderstreept de kwaliteit en aantrekkelijkheid van vier zeer verschillende speelfilms. Met een commerciële actie geven we de bioscopen en de makers nog een extra duwtje in de rug”.

Historisch

Drie van de vier films waarvoor de campagne loopt, gingen eerder dit jaar in wereldpremière op de voor Vlaanderen historische 75ste editie van het festival van Cannes. Close van Lukas Dhont, op 11 oktober de openingsfilm van de 49ste editie van Film Fest Gent, werd in Cannes bekroond met de Grand Prix. De acht bergen van Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch won er de Prix du Jury. Rebel van Adil & Bilal werd in Cannes voorgesteld als Midnight Screening.

Close 3 still
Close

Samen

De campagne, “Vlaamse film. Grenzeloze cinema”, start met Ritueel van Hans Herbots die op 7 september in de bioscopen komt. Net als Herbot’s vorige film De Behandeling is deze thriller een adaptatie van een internationale bestseller van Mo Hayder. Voor Rebel is de release voorzien op 5 oktober, Close komt op 2 november in de zalen en voor De acht bergen is de releasedatum voorlopig 14 december. De actie loopt voor elke titel vanaf één tot twee weken na de release en van maandag tot en met donderdag. Een en ander onder het motto: de beste cinema beleef je past echt samen. Ga met twee voor de prijs van één.

Meer informatie: vlaamsefilmactie.be

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?