09 20 okt. '24

BEKIJK: Het Diverse Filmberoep

Het Diverse Filmberoep 2021
Nieuws 05 nov. 2021
Op Film Fest Gent 2021 was er een dag gewijd aan de harde waarheden rond genderdiversiteit en culturele diversiteit in de filmsector. Er was onder meer een focus op hoe de sector omgaat met intimiteit op set en hoe inclusiviteit en intersectionaliteit mee worden genomen in het maakproces. Herbekijk hier alle talks!

Intimacy in Film: Intimacy Coaching

Moderator Aminata Demba ging in gesprek met intimiteitscoördinator Yarit Dor.

Intimacy in Film: Case Cool Abdoul

Intimiteitscoördinator Philine Janssens, regisseur Jonas Baeckeland, actrice Anemone Valcke, acteur Nabil Mallat, cast en crew van Cool Abdoul, delen hun ervaringen over veiligheid op de filmset.

Intimacy in Film: Grensoverschrijdend gedrag

Viktor Van Der Veken van de Genderkamer gaf een uiteenzetting over grensoverschrijdend gedrag in de audiovisuele sector.

Inclusion in Film: Hoe inclusief werken als productiehuis

Lize Lefaible en Charlie Dewulf gingen als producenten in op de dynamiek tussen maker en producent binnen dit onderwerp en stellen de prangende vraag 'Hoe inclusief werken als productiehuis?'.

Inclusion in Film: Case Animals

Regisseur Nabil Ben Yadir (Animals) vertelde hoe hij inclusiviteit en intersectionaliteit meeneemt in zijn maakproces en hoe hij zijn verhaal zo authentiek mogelijk vertelt.

Inclusion in Film: Inclusie in scenario & casting

Castingdirector Rebecca Van Unen (Oi Mundo Casting) en regisseur Dorothée Van Den Berghe bespraken inclusie vanuit het standpunt van casting en scenario.

Inclusion in Film: Generation Inclusion Initiatief

Peggy Driessen sloot de dag af met een presentatie over het Generation Inclusion Initiatief, een Nederlands ontwikkelingstraject voor creatief talent dat gelooft in de kracht van een inclusief medialandschap.

In samenwerking met

Met de steun van

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?