10 21 okt. '23

Arne Sierens kiest Federico Fellini's 'Otto e Mezzo'

P1973uiu62te31371tb9nja1it1
19 nov. 2014

Dit najaar steelt de Italiaanse maestro Federico Fellini de show in Ciné Palace. Zijn fantasieën, clowns en groteske personages nemen drie avonden lang het witte doek over.

Samen met Film Fest Gent nodigt het MIAT drie Fellini-fans uit. Arne Sierens, Pascale Platel en Patrick Duynslaegher tonen achtereenvolgens hun favoriete film uit zijn oeuvre. Wat intrigeert hen zo in dit filmicoon? Waarom is deze film zo bijzonder? Welke invloed heeft Fellini op hun werk? Ze vertellen het je hoogstpersoonlijk in november, december en januari.

Op 27 november stelt Arne Sierens Fellini's meesterwerk Otto e mezzo voor. De voorstelling is jammer genoeg al volzet.

De beroemde regisseur Guido is volop in de weer met zijn nieuwste project. Het geniet zelfs al enige bekendheid. Toch zit de regisseur nog vol twijfel. Een concreet scenario is er nog niet. Op zoek naar inspiratie trekt hij naar een kuuroord. Ook de cast, de crew, zijn melancholische echtgenote Luisa en zijn minnares Carla bieden hem gezelschap. Daar droomt hij weg. Herinneringen aan zijn ouders, zijn jeugd, zijn eerste kennismaking met het andere geslacht en de repressie op zijn katholieke school duiken op. Het is een caleidoscoop van angsten, twijfels en passies die Guido doormaakt, in een mix van droom en nachtmerrie en fantasie en werkelijkheid.

Otto e mezzo is één van de beste films over film. Fellini brengt een meesterlijke analyse van twijfel en onzekerheid.

Arne Sierens is toneelauteur en regisseur. Hij woont en werkt in Gent en stichtte er het gezelschap Compagnie Cecilia. Hij is één van onze grote Fellini-fans en vertelt je hoogstpersoonlijk wat deze film met hem deed.

Programma
27 november 2014, 20u – Film 'Otte e mezzo', inleiding door Arne Sierens, 138 min - Volzet
18 december 2014, 20u – 'Film La Strada', inleiding door Pascale Platel, 108 min - Volzet
22 januari 2015, 20u – 'Film Satyricon', inleiding door Patrick Duynslaegher, 128 min

Reserveren via boekjebezoek@gent.be of via 09 269 87 50. Prijs: € 6/film

De Expo Fellini loopt nog tot 25 januari 2015 in het Caermersklooster in Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.