11 22 okt. '22

An evening with Bret Easton Ellis

P193ldr7ui8dr1f41q2i12vo17t31
07 okt. 2014

Auteur Bret Easton Ellis is dit jaar de juryvoorzitter van Film Fest Gent. Een buitenkans om het tijdens deze 'An evening with' met de schrijver te hebben over zijn oeuvre én over zijn houding tegenover cinema. Zijn reputatie kennende wordt dat een nagelscherp gesprek met gastheer Roderik Six (Focus Knack, auteur van 'Vloed').

De 21-jarige Bret Easton Ellis (Los Angeles, °1964) debuteerde met 'Less than zero', een duister verhaal over zielloze luxe en verveelde onverschilligheid bij jongeren, wat hem meteen tot het kopstuk van de zogenaamde Generation X-schrijvers bombardeerde. Sommige critici vergeleken het zelfs met Salingers klassieker 'The catcher in the rye', maar dan wel voor de MTV-generatie. Het boek werd in '87 verfilmd, net als de meeste van zijn boeken trouwens (o.a. 'Rules of Attraction' en 'The informers').

Maar geen boek(verfilming) van Ellis maakte zoveel controverse los als de inktzwarte gruwelkomedie 'American Pyscho'. Het bloed gutst van bladzijden en scherm, maar wie verder wil kijken dan het geweld ziet een eindeloze leegte, een totaal gebrek aan levenszin. Het leverde Ellis het hardnekkige etiket van nihilist op. Wat hij droogweg pareerde met "neen hoor, ik ben een moralist".

An Evening with Bret Easton Ellis
Woensdag 15 oktober om 20:00 @ Vooruit
Koop je tickets nu!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.