09 20 okt. '24

Al 75.000 tickets de deur uit!

12 okt. 2008
De 35ste editie van het Filmfestival Gent stevent af op een record! In totaal zijn al meer dan 75.000 tickets verkocht waaronder 35.000 tegen het verjaardagstarief van 5 euro. De ticketverkoop ligt daarmee 12 procent hoger in vergelijking met vorig jaar. Ook de reacties van het publiek zijn overwegend positief en de media aandacht is ruimer dan ooit.

De verjaardagsactie met 35.000 tickets voor 5 euro was een groot succes. Nooit eerder verkocht het festival zoveel tickets in voorverkoop, online werden al dubbel zoveel tickets verkocht in vergelijking met vorig jaar over de hele festivalperiode. De komende week heeft het festival nog heel wat moois in petto. Zondag werd met het John Williams concert het startschot gegeven van de reeks filmmuziekconcerten die het festival organiseert. Op 15 oktober volgt het muzikaal eerbetoon van Gabriel Yared aan regisseur Anthony Minghella, op 16 oktober speelt Clint Mansell samen met het Sonus Quartet muziek uit de films van Darren Aronofsky, vrijdag brengt folkgroep Kadril haar eigenzinnige interpretatie van filmmuziek en op 18 oktober sluit de prestigieuze uitreiking van de World Soundtrack Awards de 35ste editie van het Filmfestival Gent af. Op het daarbij horende concert zal muziek te horen zijn van David Lynchcomponist Angelo Badalamenti, Oscarwinnaar Dario Marianelli, Daniel Tarrab & Andres Goldstein en Tuur Florizoone. Ook op filmvlak valt nog veel te beleven. Maandag komt scenarist/regisseur Guillermo Arriaga de langverwachte film The Burning Plain voorstellen en wordt daarbij vergezeld door het producentenduo Walter F. Parkes en Laurie MacDonald. Zij zullen een Joseph Plateau Honorary Award ontvangen voor hun indrukwekkende carrière. Diezelfde dag stellen ook Andreas Dresen (Cloud 9), Eric Khoo (My Magic) en Samira Mahkmalbaf (Two-Legged Horse) hun film voor aan het Gentse publiek. Dinsdag is het aan de beurt van Walter Salles om Linha de Passe te presenteren, woensdag worden de winnaars van de festivalcompetitie bekend gemaakt op het Gentse stadhuis en vrijdag wordt The Wrestler van Darren Aronofsky vertoond als officiële slotfilm van de 35ste editie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?