11 22 okt. '22

Acteur Jonathan Lambert en regisseur Eskil Vogt aan het woord

P194h9mdrksd91q371sbf68ec621
17 okt. 2014

Gisterenavond kwam Eskil Vogt zijn opmerkelijke regiedebuut, 'Blind', voorstellen. Ook Jonathan Lambert, de acteur van 'Reality' bracht een bezoekje aan Gent om de film te presenteren.

"Het is niet belangrijk wat écht is, zolang ik het maar kan visualiseren", zegt de protagoniste Ingrid in een voice-over aan het begin van 'Blind', de film van de Noorse scenarist-regisseur Eskil Vogt. Eén probleempje: Ingrid heeft haar zicht verloren vanwege een genetische aandoening, en is nu volledig blind. Ze trekt zich terug binnen de veilige muren van haar appartement, waar ze alleen kan zijn met haar man én met haar gedachten. Bekijk zijn gesprek hier!

Er zijn films waarvan je de plot maar moeilijk op een pagina uitgelegd krijgt, en dan is er 'Reality' van de Franse cultmaker Quentin Dupieux, die in zijn nieuwe curiosum voor de meest van de pot gerukte verhaallijnen gaat sinds, euh, iemand het volledige oeuvre van Michel Gondry in de blender heeft gestoken, en er nadien nog wat scènes uit 'Donnie Darko', 'Pink Flamingos' en - googelen die handel - 'Even Dwarfs Started Small' heeft tussen gemonteerd. Als u vindt dat dat geen steek houdt, dan is bij deze vastgesteld dat 'Reality' geen film is voor u. Klinkt fascinerend, zegt u? Welkom in de wereld van de maker van instant hipsterklassiekers als 'Rubber' en 'Wrong'. Bekijk het gesprek tussen de acteur Jonathan Lambert en Sjoerd hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.