10 21 okt. '23

18e World Soundtrack Awards kondigt tweede reeks genomineerden aan

Site nominees part 2
Nieuws 11 sep. 2018

Na de nominaties voor Best Film, TV Composer en Song maakt de World Soundtrack Academy een tweede lading genomineerden bekend. Het gaat om de nominaties voor Best Original Score for a Belgian Production, Discovery of the Year, SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer en Public Choice Award. Daarbij valt de doorbraak op van de vrouwelijke componisten in de nominaties voor Discovery of the Year. Met drie op vijf zijn ze in de meerderheid en dat houdt beloftes in voor de toekomst. Verder valt de dubbele nominatie – Belgische score én Discovery of the Year – op voor Valentin Hadjadj componist van onze openingsfilm en Belgische Oscarkandidaat ‘Girl’.

De prijs voor de beste originele score voor een Belgische productie zal dit jaar voor de derde keer worden uitgereikt. De drie genomineerden zijn: Valentin Hadjadj voor ‘Girl’, Raf Keunen voor ‘Le Fidèle’ en de Nederlander Rutgers Reinders voor ‘Zagros’, die in 2017 de prijs voor Beste Film op Film Fest Gent won. Jef Neve won vorig jaar de prijs voor de beste originele score voor ‘Sprakeloos’ van Hilde Van Mieghem.

Met de Discovery of the Year Award wil de WSAwards jonge internationale talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren. Behalve een prijs in ontvangst nemen, kan de winnaar op de volgende uitreiking optreden. De genomineerden zijn Valentin Hadjadj, Laurent Eyquem, Tamar-kali, Amelia Warner en Hildur Guðnadóttir.

Drie andere jonge componisten krijgen ook de kans om de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen, ter waarde van 2.500 euro en de Hans Zimmer Strings-pakket van Spitfire Audio. Deze editie kregen ze de opdracht om muziek te componeren bij een scène uit de animatiefilm 'Grave of the Fireflies' uit 1988 van Isao Takahata. De genomineerden zijn de Amerikaan Logan Nelson, de Ier Stefan French en de Portugees Bruno Ferreira.

Een jury onder leiding van muziekdirecteur Dirk Brossé, Patrick Duynslaegher artistiek directeur van Film Fest Gent, componist Michel Herr, gedelegeerd bestuurder SABAM Hans Helewaut, VFX Supervisor & Post Production Advisor bij ACE Image Factory Stefan Rycken en regisseur Caroline Strubbe zal bepalen wie deze prijs in de wacht zal slepen.

Tijdens de 18e uitreiking van de muziekprijzen zal de Public Choice Award bekendgemaakt worden, één van de vijf genomineerde scores die de meeste stemmen binnenhaalt, zal de prijs ontvangen. Zoals reeds aangekondigd, zal ook de Lifetime Achievement Award uitgereikt worden aan Philippe Sarde op 17 oktober.

Brussels Philharmonic zal onder leiding van Dirk Brossé na de awardsceremonie het werk van Carter Burwell uitvoeren. Nooit eerder werd muziek van de wereldwijd gelauwerde componist live uitgevoerd. Burwell ontving eerder dit jaar zowel een Oscar- als een Golden Globe-nominatie voor de zwarte komedie 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' van Martin McDonagh. De winnaar van Discovery of the Year Award 2017 voor 'Moonlight' van Barry Jenkins, Nicholas Britell zal die avond ook optreden.

DE TWEEDE RONDE GENOMINEERDEN:

Best Orginal Score for a Belgian Production

 • 'Girl' met muziek van Valentin Hadjadj
 • 'Le Fidèle' met muziek van Raf Keunen
 • 'Zagros' met muziek van Rutger Reinders

Discovery of the Year 2018

 • Laurent Eyquem voor 'Nostalgia'
 • Hildur Guðnadóttir voor 'Sicario: Day of the Soldado'
 • Valentin Hadjadj voor 'Girl'
 • Tamar-kali voor 'Mudbound'
 • Amelia Warner voor 'Mary Shelley'

SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer

 • Bruno Ferreira
 • Stefan French
 • Logan Nelson

Public Choice Award

 • 'Kings' van Nick Cave & Warren Ellis
 • 'Lean on Pete' van James Edward Barker
 • 'Nostalgia' van Laurent Eyquem
 • 'Ploey - You Never Fly Alone' van Atli Örvarsson
 • 'Solo: A Star Wars Story' van John Powell

18e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
17 okt – World Soundtrack Awards tickets
18 okt – 2001 and Beyond: A Symphonic Odyssey tickets

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.