VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
18e World Soundtrack Awards & Carter Burwell live in concert
18e World Soundtrack Awards & Carter Burwell live in concert
woensdag 17 okt 2018 - 20:00
Concerten
17 okt 20:00

Capitole Gent

Nodig je vrienden uit

In het kader van de 18e editie van het World Soundtrack Awards organiseert Film Fest Gent het allereerste concert met filmmuziek van Carter Burwell. De originele filmscores van Carter Burwell zullen live worden uitgevoerd door Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, en begeleid door filmfragmenten op het grote scherm.

Film Fest Gent ontvangt op 17 oktober Carter Burwell als eregast tijdens de 18e editie van de World Soundtrack Awards. Nooit eerder werd muziek van de wereldwijd gelauwerde componist, vooral bekend via zijn samenwerking met de Coen Brothers, live uitgevoerd.

De Amerikaanse componist wordt gezien als één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, niet alleen omwille van zijn aangrijpende scores voor films als 'Being John Malkovich', 'In Bruges', 'Where The Wild Things Are', 'Twilight', maar ook vooral omwille van zijn unieke samenwerkingen met een aantal van de meest gerespecteerde filmmakers ter wereld. Denk maar aan de gebroeders Coen ('Fargo', 'True Grit', 'Miller’s Crossing', 'No Country for Old Men') en Todd Haynes ('Carol', 'Wonderstruck', 'Mildred Pierce'). Eerder dit jaar ontving de veelgeprezen Amerikaanse componist zowel een Oscar- als een Golden Globe-nominatie voor de zwarte komedie 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' van Martin McDonagh.

Philippe Sarde ontvangt de Lifetime Achievement Award voor zijn indrukwekkende carrière en wordt gevierd met een bloemlezing van zijn filmmuziek. De Franse filmcomponist staat bekend voor de veelzijdigheid in zijn muziek, gaande van indrukwekkend symfonisch werk naar pure jazz. Sarde werkte samen met verschillende vooraanstaande regisseurs zoals Claude Sautet, Bertrand Tavernier, Yves Boisset, André Téchiné, Roman Polanski, Jean-Jacques Annaud, Marco Ferreri, Jacques Doillon en zelfs Robert Bresson.

Naar jaarlijkse traditie verwelkomt Film Fest Gent ook de winnende componist van de ‘WSA Discovery of the Year’ van het voorbije jaar. In 2017 kaapte de Amerikaans componist, pianist en producer Nicholas Britell het beeldje weg voor zijn muziek voor het Oscarwinnende 'Moonlight' van Barry Jenkins. Tijdens de awardshow presenteert Britell in wereldpremière zijn score voor de nieuwe film van Berry Jenkins ‘If Beale Street Could Talk’.

18e World Soundtrack Awards & Carter Burwell live in concert
Brussels Philharmonic o.l.v. Dirk Brossé
17 oktober 2018 - Capitole Gent

Koop hier je tickets! 
Haal meer uit je ticket: je krijgt ook een korting op het Carter Burwell-compilatiealbum, kan gratis een Meet & Greet bijwonen met de componisten én krijgt tijdens het concert ook de finalisten van de compositiewedstrijd te horen.

18e World Soundtrack Awards & Carter Burwell live in concert

Koop tickets voor 18e World Soundtrack Awards & Carter Burwell live in concert

Koop nu een ticket en reserveer een gesigneerd exemplaar van het album 'Carter Burwell: Film in Music’ aan een promotarief!

Bestel ticket(s)  

Beluister de playlist op Spotify

Capitole Gent

Graaf Van Vlaanderenplein 5
9000 Gent
België

+32 (0)9 233 29 99
Online communicatie door Lavagraphics