09 20 okt. '24

007 in concert: Vlaams talent zingt James Bond

21 aug. 2012
Filmfestival Gent en één presenteren op donderdag 18 en zondag 21 oktober 2012 in Kuipke Gent '007 in concert: Vlaams talent zingt James Bond', een uniek concert waarin Vlaamse sterren samen met het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé legendarische Bond-songs in een bijzondere uitvoering brengen. Aanleiding hiervan is de release van de nieuwe James Bond-film 'Skyfall' op 26 oktober en de 50e verjaardag van de allereerste James Bondfilm 'Dr. No'.
Voor het concert worden de wereldberoemde Bond-songs in een nieuw kleedje gestoken. Populaire Vlaamse pop- en rockartiesten, waaronder Natalia, Koen Wauters & Eva Jacobs, Roland & Steven de Bruyn, Jasper Steverlinck, Lady Linn, Sioen, Pieter Embrechts, Noémie Wolfs (Hooverphonic), Barbara Dex, Marie Daulne (Zap Mama), Paul Michiels, Renée, Lola (AKS), August Albert (Kristof van Customs), The Van Jets, Glenn Claes en Styrofoam feat. Leki, brengen een eigen interpretatie van hun favoriete song, begeleid door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. "Het Filmfestival Gent is bijzonder blij om in samenwerking met één te kunnen uitpakken met een concert dat tegelijk hulde brengt aan het beroemdste icoon uit de moderne filmgeschiedenis en het kruim van de Vlaamse rock- en popmuziek hun versie laat brengen van songs waarmee verschillende generaties zijn opgegroeid.' aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher. "Op een filmfestival dat de link tussen film en muziek centraal stelt, is een concert van de songs uit de langst lopende filmreeks uit de geschiedenis meer dan op zijn plaats. Zodra er een nieuwe Bondfilm in productie gaat, worden altijd dezelfde vragen gesteld: Wie speelt Bond? Welke acteur speelt de schurk? Wie is de Bondgirl? Met welke wagen rijdt Bond? En natuurlijk ook: wie vertolkt de titelsong? Sinds John Barry nu vijftig jaar geleden het intussen zo vertrouwde Bond thema introduceerde, is de wereld van geheim agent 007 onlosmakelijk verbonden met een geheel eigen sound die in de loop van de decennia allerlei modulaties kende en invloeden onderging, maar toch altijd meteen herkenbaar en vertrouwd in de oren klinkt. Het is met de titelsong dat we telkens weer in de exotische, gevaarlijke, spannende en verleidelijke wereld stappen van 's werelds beroemdste spion en actieheld. Benieuwd hoe Vlaamse artiesten een eigen draai geven aan legendarische songs als Thunderball, Goldfinger, Surrender, You Only Live Twice, Goldeneye, License To Kill, Diamonds Are Forever, Another Way To Die, Tomorrow Never Dies, Die Another Day, ...' De presentatie van het concert is in handen van Kobe Ilsen. Het concert op donderdag 18 oktober wordt bovendien opgenomen en op 28 oktober uitgezonden op één. Het 39e Filmfestival Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Caermersklooster en Kuipke Gent. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op woensdag 26 september. Tickets en info op www.filmfestival.be. '007 in concert: Vlaams talent zingt James Bond' donderdag 18 oktober om 20u30 en zondag 21 oktober om 14u in Kuipke Gent uitvoering door Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé Tickets voor donderdag 18/10 zijn hier verkrijgbaar en kosten €39, €49, €59 of €130 (VIP). Tickets voor zondag 21/10 zijn hier verkrijgbaar en kosten €39, €49, €59 of €65. of via Uitbureau Gent: Veldstraat 82B - 9000 Gent, telefonisch (09/233 77 88).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?