09 20 okt. '24
1ad33cf1 b24f 4dbe 9c8e aaf4ecb80b7e

Ingmar Bergman

Viskningar och rop (Cries and Whispers)

95' - 1972 - Drama - Taal: Duits, Deens, Zweeds
Regisseur: Ingmar Bergman Met: Harriet Andersson, Liv Ullmann, Kari Sylwan, Ingrid Thulan, Erland Josephson
De 37-jarige Agnes is stervende aan kanker. Al vele jaren woont ze in het grote huis in de provincie waar ze ook is geboren en waar ze samen met haar twee zusters opgroeide. Daar wordt ze nu verzorgd en verpleegd door het dienstmeisje Anna. Ook de twee zusters en hun echtgenoten verschijnen op het moment waarop het steeds slechter gaat met Agnes. Maar anders dan het dienstmeisje zijn zij alleen maar bekommerd om hun eigen problemen: de jonge Maria is verliefd op haar eigen schoonheid en probeert in het sterfhuis de draad van een oude affaire met een plattelandsdokter weer op te pikken. Karin, de oudste zuster, wordt gekweld door levensangst. Agnes sterft. Terwijl ze haar nalatenschap ordenen proberen Maria en Karin nader tot elkaar te komen, maar tenslotte ontvluchten ze het huis van hun jeugd en Anna blijft alleen achter met Agnes' dagboek.
Ingmar Bergman verklaarde over deze film: "Ik ben er niet helemaal zeker van of ik de film zelf wel begrijp. Het is net als met alle dromen. Ik zeg dikwijls met Stravinsky: 'Ik heb nog nooit een kunstwerk begrepen, ik heb het alleen beleefd'."

Image gallery

Df5a82d9 3235 4cdf 865c 86b883655040
1ad33cf1 b24f 4dbe 9c8e aaf4ecb80b7e

Generiek

Regisseur

Ingmar Bergman

Met

Harriet Andersson, Liv Ullmann, Kari Sylwan, Ingrid Thulan, Erland Josephson

Scenario

Ingmar Bergman

Cinematograaf

Sven Nykvist

Monteur

Siv Lundgren

Producent

Ingmar Bergman, Lars-Owe Carlberg

Niet-originele muziek

Frédéric Chopin, J.S. Bach

Meer informatie

Taal

Duits, Deens, Zweeds

Productielanden

Zweden

Jaar

1972

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?