09 20 okt. '24
7d4dd4db 5ce8 447f 9538 f4db6ccacc7f

Endaf Emlyn

Un nos ola' leuad (One Full Moon)

Editie 1992
98' - 1991 - Drama - Taal: Welsh
Regisseur: Endaf Emlyn Componist: Mark Thomas Met: Dyfan Roberts, Tudor Roberts, Betsan Llwyd
Een man pakt zijn bezittingen en wordt na een lange gevangenschap vrijgelaten. Hij keert terug naar zijn geboortedorp, op een nacht met volle maan ... Zijn jeugdervaringen worden onthuld in een reeks herinneringen die culmineren in de schijnbaar willekeurige moord op een jong meisje. De Man en de Jongen, door hetzelfde lot verbonden, stappen over hetzelfde pad door het dorp. Een onheilspellende volle maan werpt een koud licht wanneer ze naar het donkere bergmeer klimmen waar de moord werd gepleegd.
Geesten uit een troebel verleden spoken door het dorp waar de Jongen en zijn moeder in armoede leefden. Zij verwachtte weinig vreugde of troost in dit leven en zij putte kracht uit haar diep religieus geloof in vrede en verlossing in het hiernamaals. Beïnvloed door zijn moeder raakte de Jongen geobsedeerd door christelijke symbolen en rituelen. Sterke beelden van engelen keerden terug in zijn dromen. Hij moest hulpeloos toe hoe zijn moeder steeds paranoïder werd en hij had geen andere keuze dan haar in een gesticht te plaatsen. Hij keerde terug naar het dorp gebukt onder schuldgevoelens en pleegde de moord die de Man thans naar het meer brengt op zoek naar verlossing.
One Full Moon is een intens poëtisch drama over spiritualiteit, schuld en verlossing.

Image gallery

7d4dd4db 5ce8 447f 9538 f4db6ccacc7f
Bfb1d974 1aec 4b4b bb71 141186d3abb0

Generiek

Regisseur

Endaf Emlyn

Componist

Mark Thomas

Met

Dyfan Roberts, Tudor Roberts, Betsan Llwyd

Scenario

Endaf Emlyn, Gwenlyn Parry

Cinematograaf

Ashley Rowe

Monteur

Chris Lawrence

Producent

Pauline Williams

Meer informatie

Taal

Welsh

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?