09 20 okt. '24
Ae405895 0b01 4e24 a25d 7fcd5fd16884

Sylvie Verheyde

Un frère...

Editie 1997
90' - 1997 - Drama, Komedie - Taal: Frans
Regisseur: Sylvie Verheyde Componist: Philippe Sarde Met: Jeannick Gravelines, Emma de Caunes, Nils Tavernier, Karole Rocher, Emmanuel Nicholas, Ann-Gisel Glass
Zij wonen bij hun moeder. Arceuil, een voorstad van Parijs. Loic neemt de trein. Hij wil naar Parijs. En snel. Sophie weet niet wat zij wil, maar zij wil niet niks. Zij stapt binnen in het leven van haar broer, om eens te kijken. Aan de andere kant staat Vincent, Loics vriend, de voorbijganger. Sophie wil hem en Loic vergeeft dat zichzelf nooit. Zij komt vooruit, hij ook, maar in tegengestelde richtingen. Wat zij gemeen hebben is de vechtlust. In Arceuil hebben ook Tony en Virginie geleerd te vechten. En al kunnen zij hun wapens niet kiezen, zij geven niet op. “Ons leven is een reis doorheen de winter en de nacht. Wij zoeken allen een doorgang naar een hemel waar niets schijnt.” Sophie noemt dat liefde… (Sylvie Verheyde)

Image gallery

Ae405895 0b01 4e24 a25d 7fcd5fd16884

Generiek

Regisseur

Sylvie Verheyde

Componist

Philippe Sarde

Met

Jeannick Gravelines, Emma de Caunes, Nils Tavernier, Karole Rocher, Emmanuel Nicholas, Ann-Gisel Glass

Scenario

Sylvie Verheyde

Cinematograaf

Antoine Roch

Monteur

Luce Grunenwaldt

Producent

Serge Duveau

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1997

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?