08 19 okt. '24
1b5e823d 76c0 4150 87cd 276dfbe40426

Robert Wise

The Sound of Music

Editie 1993
174' - 1965 - Drama, Biografie, Familiefilm - Taal: Duits, Engels
Regisseur: Robert Wise Componist: Richard Rodgers Met: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Daniel Truhitie
Belangrijke faktor in het succes van de film was Julie Andrews, die met een stern als een klok de rol van de novice Maria speelt, die het klooster vaarwel zegt om gouvernante te worden in het kinderrijke gezin van baron von Trapp. De film speelt zich af in de Oostenrijkse Alpen rond Salzburg, waar "the hills are alive with the sound of music". De nieuwe gouvernante wint de harten van de kinderen als zij voor hen tijdens een onweer 'My favourite things' zingt en daarmee hun angst voor donder en bliksem overwint. De absolute topper uit de film is natuurlijk 'Do re mi', niet alleen door de meeslepende melodie, maar ook door de manier waarop in deze picnic scène in de Alpen landschap, muziek en personages worden geïntegreerd. Het talent van de zingende kinderen is evident en de impresario Max Detweiler, een vriend van de familie, komt op het idee de groep te laten optreden tijdens de Salzburger Festspiele. De voorstelling wordt tenslotte een feit als de baron met Maria is getrouwd en het hele gezin na de Anschluss op de vlucht moet voor de nazi's. Tijdens de deliberatie van de jury verdwijnt de familie heimelijk uit Salzburg, de vrijheid tegemoet.

Image gallery

1b5e823d 76c0 4150 87cd 276dfbe40426
Edcaef55 2d90 4f7b 8162 75d68697bf0f

Generiek

Regisseur

Robert Wise

Componist

Richard Rodgers

Met

Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Daniel Truhitie

Scenario

Ernest Lehman

Cinematograaf

Ted McCord

Monteur

William Reynolds

Producent

Saul Chaplin, Robert Wise

Meer informatie

Taal

Duits, Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

''The Sound of Music'', (Howard Lindsay & Russel Crouse)

Jaar

1965

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?