11 22 okt. '22
219aad4f ebcd 4821 a8b5 bb62c21d28f7

Andrzej Wajda

The Promised Land (Ziemia obiecana)

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 179' - 1975 - Drama - Taal: Duits, Russisch, Jiddisch, Pools
Regisseur: Andrzej Wajda Componist: Wojciech Kilar Met: Daniel Olbrychski, Wojciech Pszoniak, Andrzej Seweryn

Deze film is zonder meer een der grootste en belangrijkste films van het Derde Filmgebeuren. De Poolse grootmeester Wajda toont ons hier op geniale wijze de opkomst, de glorie en de ondergang van de grote Poolse industrie en kapitalisme in al zijn grootse trieste en dekadente vormen.

Wajda belicht in HET LAND VAN DE GROTE BELOFTE historische, geestelijke en sociale waarden precies op dat punt waarop zij over hun kookpunt heengaan. Sleutelscène van de film is een voorstelling in een schouwburg waar Wajda op magistrale wijze de leegheid van het bestaan der rijken filmt. In zijn close ups en pans illustreert hij meesterlijk de protserigheid, wansmaak en ongelooflijke domheid die zijn hoogtepunt vindt in de shots vanaf een schommel op het podium.

Image gallery

Da1ca10b 27c8 4a15 9148 6872dc904ef0
219aad4f ebcd 4821 a8b5 bb62c21d28f7

Generiek

Regisseur

Andrzej Wajda

Componist

Wojciech Kilar

Met

Daniel Olbrychski, Wojciech Pszoniak, Andrzej Seweryn

Scenario

Andrzej Wajda

Cinematograaf

Waclaw Dybowski, Edward Klosinski, Witold Sobocinski

Monteur

Zofia Dwornik, Halina Prugar-Ketling

Meer informatie

Taal

Duits, Russisch, Jiddisch, Pools

Productielanden

Polen

Scenario gebaseerd op

"Ziemia Obiecana" (Władysław Stanisław Reymont)

Jaar

1975

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.