6333588b 02a8 40dc 9235 9fb7692ac102

Vincente Minnelli

The Pirate

Regisseur Vincente Minnelli Componist Lennie Hayton, Conrad Salinger, Cole Porter, Blanche Sewell Met Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak
102' - 1948 - Komedie, Romantisch, Avontuur, Muziek/Musical - Taal: Engels
Judy Garland is het eenzame romantisch meisje dat wegvlucht in prentboeken en dagdroomt over exotische landen, avonturen en haar held, de roemruchte zeerover Macoco. Het liefst van al zou ze hem uit de pagina's van haar boek willen zien springen. Manuela valt uiteindelijk niet voor de echte Macoco, maar voor Serafin, de acteur van een reizend gezelschap die het best de held van dromen kan imiteren. Net als de toeschouwer wordt ook zij betoverd door de illusie van het spektakel. Haar eerste ontmoeting met Serafin gebeurt bij haar eerste bezoek aan de zee waarover de piraat van haar dromen heerst. Serafin hypnotiseert Manuela en maakt bij haar lang onderdrukte verlangens los. En die verlangens uit ze dan in zang en dans. Op die manier betreedt Manuela ook het rijk der verborgen verlangens (m.a.w. Hollywood). The Pirate wordt naar het einde toe een hommage aan het 'entertainment'.
The Pirate is (net als Yolanda and the Thief) één van de grote flamboyante Technicolor-fantasieën van de jaren '40. Deze film heeft nog het extra voordeel van een unieke Cole Porter-score en een verbluffende dansregie van Gene Kelly en Robert Alton.

Image gallery

6333588b 02a8 40dc 9235 9fb7692ac102
Aaeeaca9 5a6b 4a9f a394 29dcff1ca3a5

Generiek

Regisseur

Vincente Minnelli

Componist

Lennie Hayton, Conrad Salinger, Cole Porter, Blanche Sewell

Met

Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak

Scenario

Albert Hackett, Frances Goodrich

Cinematograaf

Harry Stradling

Monteur

Blanche Sewell

Producent

Arthur Freed

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

S.N. Behrman

Jaar

1948