09 20 okt. '24

James Frawley

The Muppet Movie

Editie 1980
95' - 1979 - Komedie, Familiefilm, Avontuur - Taal: Engels
Regisseur: James Frawley Componist: Kenny Ascher, Paul Williams Met: Jim Henson, Frank Oz, Jerry Nelson, Orson Welles, Richard Pryor, Mel Brooks, Paul Williams, Steve Martin
Is het nog nodig The Muppets voor te stellen? Feitelijk niet! En stoute tongen zullen er zelfs aan toe voegen dat ze niet moeten voorgesteld worden in een filmfestival!

Hoe dan ook, "The Muppet Movie" zou wel eens de ‘sleeper' van dit Filmgebeuren kunnen worden. Niet omdat het een laatavondvertoning wordt, maar omdat het wel het 'buldersukses' zou kunnen worden! Wie immers zou er zich niet laten bekoren door de wereldberoemde figuren? The Muppets hebben op televisie fans verworven van alle leeftijden, over gans de wereld verspreid. Ook onderhavige "movie' is op gans de lijn één farce, die iedereen moét amuzeren en meeslepen. De film speelt zich overigens af in Hollywood waar de Muppets zich verenigd hebben om hun eerste film op te nemen. Een schittererde aanleiding om een staalkaart Hollywoodakteurs te prezenteren… The Muppet Movie is een zeer fraaie en bijzonder afgewerkte film geworden, waar de muziek niet de minst belangrijkse plaalts in kreeg. Een reden te meer om de projektie van de film te komen meemaken in het Dolbystereo-systeem, dat in Gent tot nu toe alleen maar tot zijn recht komt in de Cinéma Capitole!

Image gallery

48ebc2ce 943b 4394 9e34 76dc71936595
51163dc7 df0c 48e1 95d3 cd09071b8ec6

Generiek

Regisseur

James Frawley

Componist

Kenny Ascher, Paul Williams

Met

Jim Henson, Frank Oz, Jerry Nelson, Orson Welles, Richard Pryor, Mel Brooks, Paul Williams, Steve Martin

Scenario

Jerry Juhl, Jack Burns

Cinematograaf

Isidore Mankofsky

Monteur

Christopher Greenbury

Producent

Jim Henson, David Lazer

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk

Jaar

1979

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?