09 20 okt. '24
443c38ee dbf3 4e74 b132 bd62d9bf5e18

Brian Henson

The Muppet Christmas Carol

85' - 1992 - Drama, Komedie, Familiefilm - Taal: Engels
Regisseur: Brian Henson Componist: Miles Goodman Met: The Muppets, Sir Michael Caine
Het klassieke Kerstverhaal van Dickens bewerkt als muzikale poppenfilm voor de onnavolgbare Muppets uit de bekende TV-reeks.
De vrekkige Scrooge (gespeeld door Michael Caine) wordt onder handen genomen door drie geesten die hem de gevolgen laten zien van zijn hebzucht en bitterheid, zowel in het verleden, het heden als in de toekomst. Gonzo en Rizzo Rat vertellen het verhaal. Kermit de Kikker en Miss Piggy zijn meneer en mevrouw CratchIt. Ook Fozzie Bear en de Zweedse kok en het duo Stadtler en Waldorf zijn van de partij. De originele liedjes voor de film werden geschreven door Paul Williams en Miles Goodman componeerde de muziek. The Muppet Christmas Carol is het eerste lange filmproject van Jim Henson Productions sinds regisseur Brian Henson er in 1990 directeur werd. Het is de vierde Muppet-film, na The Muppet Movie, The Great Muppet Caper en The Muppets Take Manhattan. Belangrijker is echter dat het erfgoed van de Muppets behouden blijft, ook na de dood van zijn schepper, Jim Henson, wiens spektakulaire menagerie van creaturen en unieke vorm van technische tovenarij al meer dan 35 jaar zowel kinderen als volwassenen over de hele wereld blijft aanspreken. En het is dan ook niet verwonderlijk dat deze Muppet-film onder het Disney-label wordt uitgebracht.

Image gallery

1f4214bf 64c5 4f69 ac52 19d858d1232f
443c38ee dbf3 4e74 b132 bd62d9bf5e18

Generiek

Regisseur

Brian Henson

Componist

Miles Goodman

Met

The Muppets, Sir Michael Caine

Scenario

Jerry Juhl

Cinematograaf

John Fenner

Monteur

Michael Jablow

Producent

Martin G. Baker

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Scenario gebaseerd op

''A Christmas Carol'' '(Charles Dickens)

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?