6f1e42ec e0b6 4378 9030 dc7e98d66ecf

Sean Penn

The Indian Runner

Regisseur Sean Penn Componist Jack Nitzsche Met David Morse, Viggo Mortensen, Valeria Golino, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Charles Bronson
127' - 1991 - Drama - Taal: Engels
The Indian Runner is de uitdrukking van ideeën die me het grootste deel van mijn leven achtervolgd hebben. Toen ik voor het eerst Bruce Springsteens album 'Nebraska' hoorde, was ik diep onder de indruk, vooral van de song 'Highway Patrolman'. Verwantschap, emotionele afstand en spanning en de suprematie van familiebanden zijn thema's die me bezighouden en die, geloof ik, voor iedereen van belang zijn. De kern van de film voor mij is de verantwoordelijkheid. Een volwassen leven en werk veronderstelt verantwoordelijkheid, en dat komt meestal neer op het sluiten van compromissen.' (Sean Penn).

Van een acteur die de reputatie heeft een rebel te zijn zou men eerder een gewelddadige en marginale film verwachten, strokend met het ongenuanceerde imago dat Penn door de media wordt aangemeten. Zijn regiedebuut is echter een complete verrassing: gevoelig, lumineus en vol pijnlijke emoties. Naast de muziek van Springsteen baseerde Penn zich op een Indiaanse legende, die vertelt dat een jonge man slechts volwassen wordt nadat hij een hert heeft opgejaagd en diens laatste zucht heeft ingeademd.

Image gallery

6f1e42ec e0b6 4378 9030 dc7e98d66ecf
93bb9e45 e3c2 4185 a474 5172a5d156ec

Generiek

Regisseur

Sean Penn

Componist

Jack Nitzsche

Met

David Morse, Viggo Mortensen, Valeria Golino, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Charles Bronson

Scenario

Sean Penn

Cinematograaf

Anthony B. Richmond

Monteur

Jay Cassidy

Producent

Don Phillips

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1991