3c67bd1b 4ec1 456d 88b4 f2383de5afda

Carlos Reichenbach

Suburban Angels

Regisseur Carlos Reichenbach Componist Manoel Paiva, Luiz Chagas Met Betty Faria, Clarisse Abujamra, Irene Stefânia
Editie 1987
90' - 1987 - Drama - Taal: Portugees

Anjos de Arrabalde is een realistisch drama rond enkele leraressen in een school in een arme buitenwijk van Sao Paolo . Vier vrouwen, die proberen het leven van de jongeren daar zin en waardigheid te geven, ondanks de vijandige omgeving.
Dalia, Rosa en Carmo zijn collega’s. Zij werken hard om de sociale barrières t.o.v. de scholieren te doorbreken en vertrouwen te winnen.

Carmo is getrouwd met een politicus, Henrique. Het is onder druk van hem dat zij pas lerares geworden is. Zij is het moederlijk type van de drie, schijnbaar onderworpen maar sterk en vastberaden. Dalia is de intelligentste van de drie. Zij heeft bewust voor de job gekozen. Haar persoonlijk leven is heel ingewikkeld. Rosa is een alleenstaande vrouw. Zij heeft weliswaar relaties, maar houdt ze op afstand. En dan is er nog het meisje Aninka. Zij leidt, in zeker zin, het verhaal . Aan het begin van de film wordt zij brutaal verkracht door Nivaldo. Haar advokaat is Henrique. Zo worden de levens van de vrouwen met elkaar in betrekking gebracht. Deze film is bij momenten ironisch en humoristisch, bij andere heel hard en compromisloos. Het leven in de arme voorsteden van Brazilië (denk ook aan Pixote) is hard te verduren. Carlos Reichenbach - van wie het Filmgebeuren eerder nog Lilian M. en Filme Demencia vertoonde, bewijst zijn vaste waarde in de jongste Braziliaanse cinema.
(vrij naar persmap)

Image gallery

3c67bd1b 4ec1 456d 88b4 f2383de5afda

Generiek

Regisseur

Carlos Reichenbach

Componist

Manoel Paiva, Luiz Chagas

Met

Betty Faria, Clarisse Abujamra, Irene Stefânia

Scenario

Carlos Reichenbach

Cinematograaf

Conrado Sanchez

Monteur

Eder Mazini

Producent

Antonio Polo Galante

Meer informatie

Taal

Portugees

Productielanden

Brazilië

Jaar

1987