09 20 okt. '24
46a1b190 ab3e 4be2 800b 83ac15124b52

Joel Schumacher

St. Elmo's Fire

Editie 1985
110' - 1985 - Drama, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Joel Schumacher Componist: David Foster Met: Demi Moore, Rob Lowe, Andrew McCarthy

St. Elmo's Fire schetst de problemen rond vriendschap op het ogenblik dat zoiets ingrijpends gebeurt als afstuderen op school, trouwen, scheiden of een andere baan beginnen. Oude vriendschappen ontbinden geleidelijk naarmate het leven voortgaat. Wij wilden in deze film de passies en onzekerheden van zulke perioden dramatiseren. Onze film gaat echter in even grote mate over de wijze waarop veel drama's zelf-gecreëerde drama's zijn. Ieder van ons moet maar eens terugdenken aan zijn eigen ervaringen.

Dat zijn zo de bedenkingen van de makers van deze film over een groep twintigers die afstuderen en elk op hun manier het leven inmoeten. Hun carrière, hun relaties en keuzen bepalen hoe hun leven verder zal verlopen en hoe de kostbare vriendschap uit de schooltijd op de proef gesteld wordt. Voor St. Elmo's Fire werd een reeks jonge acteurs geselecteerd die in een aantal gevallen al soortgelijke rollen gespeeld hebben. Emilio Estevez en Rob Lowe traden al eens samen op in Coppola's The Outsiders, Judd Nelson, Ally Sheedy en Estevez waren samen te zien in The Breakfast Club; en in de film Class vinden we de namen van Rob Lowe en Andrew McCarthy. Martin Balsam is een bekende veteraan voor tweede-plansrollen (Breakfast at Tiffany's, Catch-22, All the President's Men en Psycho - om er maar een paar te noemen).

Joel Schumacher werd geboren in New York. Hij genoot een opleiding als mode-ontwerper en werkte als kostuumontwerper voor Woody Allens Sleeper en Interiors. Hij deed ook TV-commercials en schreef o.m. scenario's voor Car Wash en The Wiz. Hij debuteerde met de film The Incredible Shrinking Woman. St. Elmo's Fire is, naar zijn zeggen, voor een groot deel gebaseerd op zijn eigen ervaringen.
(vrij naar produktienota)

Image gallery

46a1b190 ab3e 4be2 800b 83ac15124b52
Deac1a7c 5176 4d59 b0e4 f94e10d433a7

Generiek

Regisseur

Joel Schumacher

Componist

David Foster

Met

Demi Moore, Rob Lowe, Andrew McCarthy

Scenario

Joel Schumacher, Carl Kurlander

Cinematograaf

Stephen H. Burum

Monteur

Richard Marks

Producent

Lauren Shuler Donner

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1985

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?