08 19 okt. '24
F634cff0 199c 4c02 987a f66d1c201af3

William A. Seiter

Sons of the Desert

68' - 1933 - Komedie, Familiefilm - Taal: Engels
Regisseur: William A. Seiter Componist: Marvin Hatley Met: Oliver Hardy, Stan Laurel, Charley Chase
Stan en Ollie zijn lid van het genootschap 'Sons of the Desert'. Hun vrouwen willen echter niet dat ze naar het jaarlijks congres in Chicago gaan. Ollie veinst dan maar ziekte en laat zich door de dokter een lange zeereis voorschrijven. Stan gaat mee als begeleider. De smoes werkt en allebei vertrekken ze naar Chicago. Op de dag van hun terugkeer echter komt het nieuws dat 'hun' schip is gezonken. Uit verdriet en in afwachting van meer nieuws over mogelijke overlevenden gaan hun vrouwen samen naar de bioscoop, waar ze in een verslag over het congres van de 'Sons of the Desert' hun mannen vrolijk lachend voor de camera zien verschijnen. De jongens, intussen thuis, vernemen ook het nieuws van de schipbreuk en slagen erin zich net voor de vrouwen thuiskomen op zolder te verbergen. Omdat de vrouwen het hele huis doorzoeken, moeten ze zich verschuilen op het dak in de kou. Later bellen ze aan met het verhaal van een fantastische redding op zee. Laurel echter bekent de waarheid en wordt door zijn vrouw verwend; Hardy moet de woede van zijn echtgenote trotseren en dat is niet mals.
Sons of the Desert is één van de beste van de langere Laurel & Hardy-films. De humor vloeit voor uit de situaties en de karakteriseringen.

Image gallery

608a8545 06d7 44c2 8a07 eb0f1dbd2c9c
F634cff0 199c 4c02 987a f66d1c201af3

Generiek

Regisseur

William A. Seiter

Componist

Marvin Hatley

Met

Oliver Hardy, Stan Laurel, Charley Chase

Scenario

Frank Craven, Oliver Hardy

Cinematograaf

Kenneth Peach

Monteur

Bert Jordan

Producent

Hal Roach

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1933

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?