09 20 okt. '24
Dc2c2252 2bee 4004 8b2d 2a9ad20db789

Jonathan Foo, Phan Quang Binh Nguyen

Song of the Stork (Vu khúc con cò)

Editie 2002
111' - 2002 - Drama - Taal: Vietnamees
Regisseur: Jonathan Foo, Phan Quang Binh Nguyen Componist: Joshua Hong, Thien Dao Nguyen Met: Chi Bao Pham, Ngoc Bao Ta, Quang Hai Ngo
April 1968. Een nieuwe groep jonge soldaten arriveert in het trainingskamp van Xuan Mai, waar ze zullen worden klaargestoomd voor de strijd in de oorlog tegen Amerika. Vijf van hen beginnen aan een reis die hun visie op het leven voorgoed zal veranderen. Ze zijn slechts een korte tijd bij elkaar, maar krijgen een sterke band die nooit zal breken; dezelfde band die een gebroken land samenhoudt. De film geeft een alternatieve kijk op de oorlog door de ogen van mensen die niet vochten omwille van intellectuele principes, maar omdat ze vreedzaam wilden samenleven met hun familieleden. Het is een verhaal over vriendschap en verraad, liefde en verlies, leven en dood, de vele facetten van het leven in een oorlog van ongelijke kansen. Een film over het kruisen van wegen, over persoonlijke reizen, van het heden naar het verleden, van het noorden naar het zuiden, van het westen naar het oosten, waarin alles culmineert op 30 april 2000, de verjaardag van de Bevrijding van Saigon.

Image gallery

Dc2c2252 2bee 4004 8b2d 2a9ad20db789

Generiek

Regisseur

Jonathan Foo, Phan Quang Binh Nguyen

Componist

Joshua Hong, Thien Dao Nguyen

Met

Chi Bao Pham, Ngoc Bao Ta, Quang Hai Ngo

Scenario

Wayne Karlin, Duy Tom Nguyen, Quang Sang Nguyen, Bon Thu

Cinematograaf

Mohd Jeffri Mohd Yusof

Monteur

Sean Ashley

Producent

Peggy Lim, Thi Bich Hanh Ngo

Meer informatie

Taal

Vietnamees

Productielanden

Singapore, Vietnam

Jaar

2002

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?