09 20 okt. '24
08898aeb ca91 46aa af6d 91e98bd0ab19

Alfonso Cuarón

Sólo con tu pareja (Life in the time of hysteria)

Editie 1993
94' - 1991 - Komedie, Romantisch - Taal: Spaans, Latijn, Engels, Japans
Regisseur: Alfonso Cuarón Componist: Carlos Warman Met: Daniel Giménez Cacho, Claudia Ramírez, Luis de Icaza, Astrid Hadad, Dobrina Liubominova
Een succesvol reclameagent en ongeneeslijke hypochonder is ook een onverbeterlijke vrouwenversierder die verwikkeld raakt met elke vrouw die hij op zijn weg ontmoet. Wanneer hij voor de eerste keer in zijn leven echt verliefd wordt, op een stewardess, wordt hij op hetzelfde moment het slachtoffer van de wraak van een van zijn ex-liefjes, een verpleegster, die een het merkteken 'X' invult op zijn Aids-bloedtest. Zijn lot is bezegeld. Dit is in grote lijnen het verhaal zoals verteld in de eerste film van de 30- jarige Alfonso Cuaron. Het resultaat is een schitterende en ongewone komedie.
Cuaron geeft blijk van een grote beheersing van comedy-mechanismen en -ritmen, alsook van de gag. Er zijn allerlei soorten gags: visuele, verbale, situatiegags en slapstick. De dialoog sprankelt. En zoals in de meeste komedies draait het om misverstanden waarbij de held wordt gestraft voor zijn gebreken. Het script is goed opgebouwd, ondanks enkele kleine inzinkingen wat het tempo betreft. De acteurs zitten allemaal zeer goed in hun rol en op de regie valt nauwelijks iets aan te merken. Lubezki leverde voortreffelijk camerawerk en de muziek van Mozart (serenades voor hoorn en de aria van Leporello) werd uitstekend gebruikt.

Image gallery

08898aeb ca91 46aa af6d 91e98bd0ab19
D6670ee1 de3a 4af6 933e 13f0a167f901

Generiek

Regisseur

Alfonso Cuarón

Componist

Carlos Warman

Met

Daniel Giménez Cacho, Claudia Ramírez, Luis de Icaza, Astrid Hadad, Dobrina Liubominova

Scenario

Alfonso Cuarón, Carlos Cuarón

Cinematograaf

Emmanuel Lubezki

Monteur

Alfonso Cuarón, Luis Patlan

Producent

Pedro Armendáriz, Alfonso Cuarón

Niet-originele muziek

Wolfgang Amadeus Mozart

Meer informatie

Taal

Spaans, Latijn, Engels, Japans

Productielanden

Mexico

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?