7ff79358 95dc 4703 95b1 07da956db8e8

D.A. Pennebaker, Chris Hegedus

Shake

Regisseur D.A. Pennebaker, Chris Hegedus
Editie 1987
20' - 1970 - Documentaire - Taal: Engels
Op het Monterey Festival trad ook de legendarische soulzanger Otis Redding op, die enkele jaren geleden om het leven kwam . Samen met Hendrix , Shankar , Mamas and the Papas en The Who vormde hij de top-of-the-bill daar .
Otis Redding stond toen al vijf jaar op de planken, had al heel wat platen uitge­bracht en concerten gegeven en gold in de States als de 'king of soul'. Zijn faam bleef echter grotendeels beperkt tot de zwarte gemeenschap. Na Monterey kwam daar verandering in .
In tegenstelling tot blanke popmusici wat Otis Redding een 'kalme' figuur. Hij moest het niet hebben van acrobatie en electrische hocus pocus, en ook niet van muzikale hoogstandjes. Zijn liedjes , zoals Shake, Respect, I've been loving you too long, Try a little Tenderness enz. haalden hun kracht uit eenvoud en directheid. Het publiek was enthousiast, de carriere van Redding leek gemaakt. Zes maanden later stortte het vliegtuig waarin hij zat neer. D .A. Penne bakers crew registreerde het optreden en Pennebaker monteerde vorig jaar het materiaal in deze concertrepor­tage, die net zoals de Hendrixfilm, een uniek document vormt. (persmap)

Image gallery

7ff79358 95dc 4703 95b1 07da956db8e8

Generiek

Regisseur

D.A. Pennebaker, Chris Hegedus

Scenario

D.A. Pennebaker

Cinematograaf

James Desmond, Richard Leacock

Monteur

D.A. Pennebaker, Chris Hegedus

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1970