6169a4a7 ada9 4974 b9fe 0ad13bdd3cb2

John Akomfrah

Seven Songs for Malcolm X

Regisseur John Akomfrah Componist Trevor Mathison Met Darrick Harris, Danny Carter, Martin Boothe
52' - 1993 - Documentaire - Taal: Engels
Een documentaire over leven en tijd van de man die nu algemeen beschouwd wordt als de vader van de Zwarte Revolutie El Hajj Malik Shabazz, beter bekend als Malcolm X.
Malcolm X werd gezien als de voorbode van de Black Power-beweging. Vandaag beschouwen Amerikaanse zwarten hem als de laatste grote zwarte Amerikaanse held. Wie was hij? Waarom blijft de herinnering aan hem zo sterk na zijn turbulente leven en dramatische dood in 1965?
Seven Songs for Malcolm X, gefilmd in New York tijdens het uitbrengen van Spike Lee' s Malcolm X, is een combinatie van interviews met vrienden en innovatieve reconstructies van incidenten uit zijn leven. Resultaat is een gedetailleerd portret van de zwarte leider die toen hij nog leefde 'de nijdigste man in Amerika' werd genoemd. Er zijn gesprekken met o.a. Spike Lee, Betty Shabazz (Malcolms vrouw), de romancier Thulani Davis, Malcolms medegevangene Malcolm Jarvis en cultuurcriticus Greg Tate. Giancarlo Esposito - de ster van Spike Lee's Do The Right Thing - leest voor uit Malcolms Autobiografie en off-screen commentaar wordt geleverd door romancier Tonki Cade Bambara. Seven Songs for Malcolm X is een portret van de na-oorlogse Amerikaanse cultuur en één van zijn sterkste persoonlijkheden.

Image gallery

6169a4a7 ada9 4974 b9fe 0ad13bdd3cb2
7f54bf8c 14b5 4328 b06a e3721469ec6d

Generiek

Regisseur

John Akomfrah

Componist

Trevor Mathison

Met

Darrick Harris, Danny Carter, Martin Boothe

Scenario

John Akomfrah, Edward George

Cinematograaf

Arthur Jafa

Monteur

Joy Chamberlain

Producent

Lina Gopaul

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

1993