C3f1385d 03df 4a84 8806 06f65ec4e787

Jerry London

Rent-a-Cop

Regisseur Jerry London Componist Jerry Goldsmith, Michael Licari Met Burt Reynolds, Liza Minnelli, James Remar
Editie 1987
96' - 1987 - Misdaad, Actie, Komedie - Taal: Engels
HUUR EEN SMERIS
Twee verstokte beroeps waren het, allebei belast met het vuile werk. Frank Church, de taaie detective van het Los Angeles Police Department en dDella Roberts, een klasseprostituee.
De dag dat de grootscheepse druginval slecht afliep begon voor elk van beide een nachtmerrie. Want ze hadden het bloed- bad overleefd.
Drie jaar lang had Frank naar de dag toegewerkt, de dag waarop hij het sjieke hotel in Los Angeles zou binnenvallen. Het hotel waar Della een klant aan het verwennen was. Alles liep gesmeerd totdat plots een mysterieuze moordenaar opdook en er een bloedbad aanrichtte. Alleen Della en Frank overleefden het bloedbad, maar het liet genoeg littekens achter in hun leven. Daarbij komt dat Della op een bepaald ogenblik oog in oog stond met de ongemaskerde moordenaar. En toen Frank verantwoordelijk werd gesteld voor de mislukking kon hij met moeite zijn woede onderdrukken en besloot maar meteen a cop for hire te worden, huursmeris. Het mag dan wel een spalt lager op de ladder zijn, de spelregels bepaalt hij zelf.
hoe
Toeval of niet, wanneer Della doorheeft dat de moordenaar het op haar gemunt heeft richt ze zich tot Frank. Maar Frank is niet meteen geïnteresseerd in Della, kan het ook anders, zijn eerste klant een prostituee. Maar Frank beseft dat Della tegelijk de enige kans is om zijn reputatie schoon te maken.
Het wordt een kille, moeilijke alliantie tussen een ex-smeris en een ex-prostituee, aan de andere kant van de wet. Allebei uit op wraak... (persmap)


Image gallery

C3f1385d 03df 4a84 8806 06f65ec4e787
8cb793cf 2e59 486b a849 20caac773a2c

Generiek

Regisseur

Jerry London

Componist

Jerry Goldsmith, Michael Licari

Met

Burt Reynolds, Liza Minnelli, James Remar

Scenario

Michael Blodgett, Dennis Shryack

Cinematograaf

Giuseppe Rotunno

Monteur

Robert Lawrence

Producent

Raymond Wagner

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1987