09 20 okt. '24
F9f99d78 a08a 4177 bd8e a3c0ca0fe7b7

George Sluizer

Red Desert Penitentiary

Editie 1985
104' - 1985 - Komedie - Taal: Engels
Regisseur: George Sluizer Componist: James Michael Taylor Met: James Michael Taylor, Cathryn Bissell, William Rose

Red Desert Penitentiary by James Gagan. Dit is het boek waarnaar in mijn boek, en nu in de film, een film gemaakt wordt waarin de strekking van dat boek zo mishandeld wordt dat de schrijver ervan de schrijver van de film vermoordt. Of, in de woorden van Sluizer tegen de Dallas Herald Times: "De plot van het verhaal is erg moeilijk uit te leggen."

Sluizer, een jeugdige vijftiger die in de verte op Michel Piccoli lijkt, heeft een omvangrijk en dikwijls onderscheiden, maar cosmopolitisch en disciplinair versnipperd oeuvre op zijn actief: hij schrijft, produceert en regisseert documentaires en speelfilms in Brazilië, Siberië, Nederland, Libanon en elders. Een paar jaar geleden kwam hij terecht in Sweetwater, een oliestadje in Texas, waarover hij de documentaire Sweetwater Junction maakte. Hij had mijn boekje gelezen en zag het wel zitten er een speelfilm van te maken. Behalve de technische crew en een paar acteurs werken er geen professionals aan Red Desert, en de financiering is eenvoudig. Iedereen doet voor zijn plezier mee en het fortuin dat de film zal opbrengen zal in procenten en promilles terugvloeien naar Sweetwater, al naargelang van de inbreng.

James Michael Taylor komt naast me staan: "Ben je hier gekomen om te controleren of je boek wel goed verfilmd wordt?" vraagt hij. "En als je vindt van niet, ga je George dan vermoorden?". We lopen samen terug naar de auto's èn ik vertel wat ik kom doen. "Ja," zegt Taylor, "een verhaal schrijven over een film naar een boek over een film naar een boek. Je moet zorgen dat dat verhaal verfilmd wordt, dan kan je daar weer naartoe op reportage."

(uit Tim Krabbé, Slapen hoofdrolspelers met elkaar? in Playboy Nederland)

Image gallery

F9f99d78 a08a 4177 bd8e a3c0ca0fe7b7

Generiek

Regisseur

George Sluizer

Componist

James Michael Taylor

Met

James Michael Taylor, Cathryn Bissell, William Rose

Scenario

George Sluizer, Tim Krabbé

Cinematograaf

Toni Kuhn

Monteur

Julie Sloane

Producent

George Sluizer

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Canada, Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Red desert penitentiary" (Tim Krabbé)

Jaar

1985

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?