09 20 okt. '24
Ac9b60a7 8969 40fc a0f5 460259c5fc4a

George Butler, Robert Fiore

Pumping Iron

86' - 1977 - Documentaire, Sport - Taal: Engels
Regisseur: George Butler, Robert Fiore Componist: Michael Small Met: Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno, Matty Ferrigno
Na een overweldigend sukses in Amerika, op het Festival van Cannes en in Engeland, waar hij gewoon tot een van de plezantste films van het jaar uitgeroepen werd, nu eindelijk ook in België de ophefmakende PUMPING IRON.

Met "Pumping Iron" wordt het euforische gevoel bedoeld dat een body-builder voelt wanneer hij uit eigen macht met bloed in zijn lichaam laat vloeien waar hij wil, om zijn vormen en spieren op hun prachtigst te laten uitkomen. Meestal omschrijft hij dat zelf als een soort gevoel van permanent orgasme. In deze zeer authentieke maar tevens zeer komische film wordt ons een indringende blik gegund achter de schermen van de wereld van de body-builder. De onmenselijk zware konditietraining, de show, de vrouwen die hen omringen naar vooral de gevoelens en de sensatie van de euforie tijdens de grote kampen voor Mister Atlas, Olympic, World of Universe en America. De mannen die deze uitzinnige wereld bevolken bekijken hun eigen als levende stukken pure kunst. Maar bovenal is deze film een ongemeen boeiend portret van de absolute en meest beroemde body-builder ter wereld namelijk Arnold Schwarzenegger die vijf keer Mister Universe en zes keer Mister Olympic werd. Maar misschien tegen het vooroordeel van velen in is Schwarzenegger een groot en intelligent entertainer met een ongelooflijke zin voor humor. Hij bouwt momenteel aan een filmkarrière als akteur en sommigen kennen hem al uit STAY HUNGRY van Bob Rafelson. Een zalige film en... ontspanning van de bovenste plank. De andere beroemde bodybuilders in deze film zijn onder meer Louis Ferrigno, Franco Columbo, Ed Corney Mike Katz.

Image gallery

Ac9b60a7 8969 40fc a0f5 460259c5fc4a
E6516a87 ef57 4acb ab7f d4d8175cdc36

Generiek

Regisseur

George Butler, Robert Fiore

Componist

Michael Small

Met

Arnold Schwarzenegger, Lou Ferrigno, Matty Ferrigno

Scenario

George Butler

Cinematograaf

Robert Fiore

Monteur

Geof Bartz, Lawrencre Silk

Producent

George Butler, Jerome Gary

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Pumping Iron: The Art and Sport of Bodybuilding" (George Butler & Charles Gaines)

Jaar

1977

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?