09 20 okt. '24
536c8356 e719 4430 8d3f efdb4f891c5c

Phillip Noyce

Patriot Games

117' - 1992 - Actie, Thriller - Taal: Engels
Regisseur: Phillip Noyce Componist: James Horner Met: Harrison Ford, Sean Bean, Anne Archer
Patriot Games is de tweede van Tom Clancy's bestsellers die tot een film wordt bewerkt. Het is de eerste van drie films met Ford in de rol van Clancy's bekende protagonist, CIA-analyst Jack Ryan. Bij het begin van de film heeft Jack Ryan net zijn job bij de CIA opgegeven. Hij is het werken voor een inlichtingendienst beu en wil een beter leven voor zijn familie en een nieuwe carrière. Aan dit nieuwe leven komt vlug een eind wanneer Ryan midden in een terroristische aanslag terechtkomt die hij nog net kan verijdelen en waarbij hij de broer van een lid van de groep doodt. De terroristen laten zich door niets of niemand afschrikken en één van hen zint op wraak voor de dood van zijn broer. Geconfronteerd met deze dreiging wordt Ryan opnieuw door de CIA aangetrokken om de gangen van de terroristen na te gaan.
"De ironie is dat Ryan moet terugkeren naar de carrière die zijn familieleven had gebroken om nu diezelfde familie te kunnen redden. Wat intrigeert is is zijn proces van analyse als hij de stukjes van de puzzel bij elkaar voegt: wie zijn deze terroristen en waar zijn zij?" (Neufeld)

Image gallery

536c8356 e719 4430 8d3f efdb4f891c5c
3fb78d69 bca1 460e b6d2 9d19257af32c

Generiek

Regisseur

Phillip Noyce

Componist

James Horner

Met

Harrison Ford, Sean Bean, Anne Archer

Scenario

W. Peter Iliff, Donald E. Stewart

Cinematograaf

Donald McAlpine

Monteur

Neil Travis, William Hoy

Producent

Robert Rehme, Mace Neufeld

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Patriot Games" (Tom Clancy)

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?