08 19 okt. '24
178bf753 0896 4fbd 955b e4e5bc62ddad

Jacques Leduc

On est loin du soleil

Editie 1992
80' - 1971 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Jacques Leduc Componist: Pierre Robidoux Met: Esther Auger, Reynald Bouchard, Pierre Curzi
In 1969 gaf het Office National du Film aan vier regisseurs de mogelijkheid om een portret te maken van vier populaire personen uit Québec: Maurice Richard, Maurice Duplessis, Willie Lamothe en frère André. Jacques Leduc en Richard Tremblay hadden de keuze tussen twee manieren om hun onderwerp te benaderen. Het personage van frère André doen herleven door 'het verhaal van het leven van frère André te vertellen' of proberen in een deel van de geschiedenis van Québec de sociale wortels en de economische levensomstandigheden terugvinden die deze "zachte, teruggetrokken, nederige en ingoede' mens hebben voortgebracht. Ze kozen voor de tweede aanpak.
De film begint met een kort biografische schets van frère André. "Zoals elk individu is frère André een complex wezen", zegt Jacques Leduc. "Om dit personage een beetje te verduidelijken is het noodzakelijk om via verschillende individuen te passeren, die ieder een stuk zijn van het totale beeld. Dat beeld -de mythologische figuur van frère André -vindt men verspreid over drie of vier personages. Wanneer men probeert het milieu te beschrijven dat frère André heeft voortgebracht dan beschrijft men frère André, en omgekeerd".

Image gallery

Bfcbc608 afc0 4fb4 b3d3 01d059cf3734
178bf753 0896 4fbd 955b e4e5bc62ddad

Generiek

Regisseur

Jacques Leduc

Componist

Pierre Robidoux

Met

Esther Auger, Reynald Bouchard, Pierre Curzi

Scenario

Pierre Maheu, Robert Tremblay

Cinematograaf

Alain Dostie

Monteur

Pierre Bernier

Producent

Paul Larose

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Canada

Jaar

1971

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?