09 20 okt. '24
3d886c7e 8a2d 45ad bad6 4d369fdb6b74

Marisa Silver

Old Enough

Editie 1984
92' - 1984 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Marisa Silver Componist: Julian Marshall Met: Sarah Boyd, Rainbow Harvest, Neill Barry

MARISA SILVER
Silver is een onafhankelijke kineaste die in New York woont. Voor OLD ENOUGH schreef zij zelf het scenario ; het werd weerhouden voor financiering door het Sundance Institute. Haar eerste film DEXTER T. werd vertoond op diverse festivals. Tijdens haar studiejaren in Harvard maakte zij films : zij monteerde LIGHT COMING THROUGH van Richard Leacock en Nancy Raine. Met Leacock co-regisseerde zij COMMUNITY OF PRAISE, een deel uit de serie MIDDLETOWN, die in 1982 een nominatie voor de Emmy Award kreeg.

Old Enough
OLD ENOUGH is het verhaal van Lonnie, een avontuurlijk twaalfjarig meisje uit een gegoede familie, en Karen, een veertienjarig meisje uit het migrantenmilieu, die beiden gelijktijdig hun seksualiteit ontdekken en de onontkoombare verschillen in hun opvoeding in een veranderende New Yorkse wijk. Karen leidt Lonnie binnen in haar exotische wereld van rauw avontuur en pas ontdekte seksualiteit en de meisjes doen hun uiterste best om de sterkste te zijn in een evoluerende vriendschap. Karens 15 jaar oude broer flirt af en toe met Lonnie. In deze eerste romantische ontmoeting bloeit haar onafhankelijkheid op. Als Johny's aandacht echter meer en meer begint uit te gaan naar Carla, een verleidelijke oudere vrouw, stijgt Karens en Lonnies fascinatie voor Carla ten top. Wat de meisjes over Carla te weten komen en over haar banden met Karens familie brengt de film naar een emotionele climax.

OLD ENOUGH kwam tot stand dank zij het Sundance Institute for Independent Filmmakers (van Redford !) . De Silvers moesten met een bescheiden budget werken, maar beoogden toch optimale kwaliteit. Zo konden zij de befaamde fotograaf Michael Ballhaus, bekend van een aantal Fassbinderfilms, voor hun projekt aantrekken. Voor actrices Sarah Boyd en Rainbow Harvest werd deze film een debuut.

Image gallery

D55a1e93 7c25 44ed a176 5e350b028793
3d886c7e 8a2d 45ad bad6 4d369fdb6b74

Generiek

Regisseur

Marisa Silver

Componist

Julian Marshall

Met

Sarah Boyd, Rainbow Harvest, Neill Barry

Scenario

Marisa Silver

Cinematograaf

Michael Ballhaus

Monteur

Mark Burns

Producent

Dina Silver

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1984

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?