09 20 okt. '24
Faad2b18 1517 48a5 a4ff 6e8c758cc675

Orlow Seunke

Oh Boy!

87' - 1991 - Komedie - Taal: Nederlands
Regisseur: Orlow Seunke Met: Orlow Seunke, Kees van Kooten, Monique Smets, Marc Didden
Oh Boy! is zo'n film over-een-film-in-een-film-film. Eerder vertoond, maar dat kan niet als een bezwaar worden genoemd, want er zijn eveneens al zo vaak musicals gemaakt waarin steeds maar weer gezongen en gedanst wordt; thrillers waarin de boef nooit anders dan zijn verdiende loon krijgt; en liefdesfilms waarin ze elkaar ondanks menige tegenwind na veel gehijg en gezeur
toch krijgen. De film-in-de-film heet Boy, geregisseerd door Peer Mascini, met Orlow Seunke als een naäper van Buster Keaton. Pim, een sympathieke klungel met een hond, drijft een tankstationnetje in de woestijn. Aan de overkant is ook een tankstation, waarvan de baas (Kees Van Kooten) wat gehaaider en moderner is. Bozz heeft een schattige dochter, Gal, die Pims hart sneller laat kloppen en die zelf Pim ook wel mag. Bozz vindt dat natuurlijk maar niets. De film over de film is de film waarin verteld wordt hoe die tankstationfilm wordt gemaakt. Thema: gedonder op een filmset. Bij elkaar levert dat 87 minuten geklooi, geschreeuw en gekrijs op in de onafzienbare reeks visuele grappen. Oh Boy! heeft iets van een knutselwerk, uitgevoerd door een groot filmliefhebber die ongegeneerd zichzelf voorop zet. Het liefdesbewijs van een vakman aan zichzelf, zijn grote liefde en zijn vak.

Image gallery

Faad2b18 1517 48a5 a4ff 6e8c758cc675
07e570b8 6768 41fe a293 de2f56f9159d

Generiek

Regisseur

Orlow Seunke

Met

Orlow Seunke, Kees van Kooten, Monique Smets, Marc Didden

Scenario

Orlow Seunke

Cinematograaf

Marc Felperlaan

Monteur

Orlow Seunke, Hans van Dongen

Producent

Laurens Geels

Meer informatie

Taal

Nederlands

Productielanden

Nederland

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?