09 20 okt. '24
Aef9dab4 1207 4fd3 ab50 9f4f1ff5a263

Godwin Mawuru

Neria

Editie 1992
103' - 1991 - Drama - Taal: Engels
Regisseur: Godwin Mawuru Componist: Oliver 'Tuku' Mtukudzi Met: Jesesi Mungoshi, Dominic Kanaventi, Violet Ndlovu
Neria is 35 ,ze is gelukkig getrouwd met Patrick en heeft 2 kinderen, Mavis, 13 jaar, en Shingayi, 7 jaar. Zij werkt in een coöperatieve waar haakwerk wordt gemaakt. Ze verdient haast zoveel als haar man. Zij wonen sinds ze getrouwd zijn in de stad. Af en toe trekken ze naar het platteland om hun verwanten te bezoeken. Zij en haar schoonmoeder schieten goed met elkaar op maar er is het verschil dat Neria een moderne en Ambuya een traditionele vrouw is. Ze vraagt zich af waarom Neria wil werken in plaats van thuis te blijven, zoals een goede huisvrouw past. Op weg naar huis wordt Patrick echter gedood in een verkeersongeval. Haar zwager, Phineas, helpt haar met de noodzakelijke schikkingen. Zij gaat met haar kinderen naar het geboortedorp van haar man voor de begrafenis. Na een maand in het dorp beseft Neria dat ze terug moet naar de stad - de kinderen hebben de school gemist, ze heeft haar werk verzuimd en hun leven moet verdergaan.
Intussen doet Phineas zich te goed aan hun bezittingen. Hij legt beslag op hun geld en gezamenlijk spaarboekje, de auto, de meubels, en hij neemt uiteindelijk het hele huis over. Neria moet vechten om de eindjes aan elkaar te knopen. Na verloop van tijd wordt duidelijk dat Phineas zijn rol van beschermer van de familie van zijn broer misbruikt...

Image gallery

Aef9dab4 1207 4fd3 ab50 9f4f1ff5a263
875ed339 af53 4c32 a145 fdc414c9b7f6

Generiek

Regisseur

Godwin Mawuru

Componist

Oliver 'Tuku' Mtukudzi

Met

Jesesi Mungoshi, Dominic Kanaventi, Violet Ndlovu

Scenario

Godwin Mawuru, Louise Riber, Tsitsi Dangarembga

Cinematograaf

John Riber

Monteur

Louise Riber

Producent

Louise Riber, John Riber

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Zimbabwe

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?