09 20 okt. '24
3061c4f5 f43d 4bd6 b022 a0030acb3bbe

Marco Risi

Mery per sempre

102' - 1989 - Misdaad, Drama - Taal: Italiaans
Regisseur: Marco Risi Componist: Giancarlo Bigazzi Met: Michele Placido, Claudio Amendola, Francesco Benigno

Marco Terzi, leraar letterkunde, gaat vrijwillig lesgeven in de gevangenis voor minderjarigen Rosaspina de Palerme. Dadelijk wordt Marco geconfronteerd met een harde realiteit die hij absoluut niet voorzien had. De instelling is een nest van geweld waar de wet van de sterkste geldt, waar de jonge gedetineerden door het personeel hardhandig worden aangepakt, zonder de minste rekening te houden met hun menselijke waardigheid. Twee jongens trekken zijn bijzondere aandacht: Pietro en Mario. Pietro is opgegroeid in een volkswijk en is door enkele kruimeldiefstallen en kleine misdaden in de gevangenis beland. Mario, die zich liever Mery laat noemen, is een zeventienjarige travestiet die alle contact met zijn familie verbroken heeft en die zich 's nachts prostitueert.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Aurelio Grimaldi, leraar in het Malaspina de Palerme-Gesticht (Rosaspina in de film). Doorheen de stijl, de gekozen context en het beeld, zijn in de film de technieken van het neo­realisme verweven, de stijl die de Italiaanse film zijn gloriedagen bezorgde. Bonivento is er namelijk van overtuigd dat de promotie van een Italiaanse film in het buitenland berust op een specifiek Italiaanse cinema, die aandacht voor de problemen en de intiemste facetten van de Italiaanse situatie heeft. Compromis­loze cinema.

Image gallery

11a43b04 bfe8 488e 9f1a 8a3d163978f4
3061c4f5 f43d 4bd6 b022 a0030acb3bbe

Generiek

Regisseur

Marco Risi

Componist

Giancarlo Bigazzi

Met

Michele Placido, Claudio Amendola, Francesco Benigno

Scenario

Stefano Rulli, Sandro Petraglia

Cinematograaf

Mauro Marchetti

Monteur

Claudio Di Mauro

Producent

Claudio Bonivento

Meer informatie

Taal

Italiaans

Productielanden

Italië

Scenario gebaseerd op

'Meri per sempre'(Aurelio Grimaldi)

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?