A8aba97c 7b62 41c4 9c54 5668e9c312d0

Manuel Gutiérrez Aragón

Maravillas

Regisseur Manuel Gutiérrez Aragón Met Fernando Fernán Gómez, Cristina Marcos, Enrique San Francisco
Editie 1982
95' - 1981 - Drama, Thriller - Taal: Spaans, Hebreeuws
Maravillas is vijftien jaar. Haar vader, een oude werkloze fotograaf, steelt geld uit haar brieventas om zijn erotische genoegentjes te kunnen betalen. Gelukkig zijn er de ooms van Maravillas, die voor haar een echte vader zijn. Toen Maravillas nog klein was, was Salomon haar uitverkoren oom. In die tijd zou Salomon Maravillas een ring schenken, op voorwaarde dat ze die langs de rand van een hoge muur zou komen halen. 't Meisje deed dat en Salomon beloofde haar toen, dat ze nooit meer angst zou hebben. Door zijn verontwaardigde vrienden werd Salomon uit het huis verjaagd. Jaren later is Salomon terug in Madrid. In een zaal presenteert hij een show over het leven en de dood van de beruchte misdadiger Caryl Chessman. De jongen, die de rol van Chessman speelt, en Maravillas geraken verliefd op elkaar. Op zekere avond na de show ziet Maravillas hoe jonge delinquenten een geestelijke aanvallen. De dieven zien het kostbaarste over het hoofd: een smaragd die in het vestzakje van het slachtoffer is verborgen. "Chessmann" vergezelt Maravi llas naar de jonge boeven, om met hen te onderhandelen. Ze geraken het erover eens, de smaragd naar een juwelier te brengen. Daarna gaan ze fel aan het twisten.
Intussen verdenkt de priester, die het slachtoffer van de aanval was, de vader van Maravillas ervan, de dief te zijn; die leidt immers een vreemd leven. De vader verdedigt zich en gaat in de tegenaanval: waarom heeft de priester de diefstal niet bij de politie aangegeven? En waarvandaan heeft hij die smaragd dan wel?
De juwelier wordt vermoord en de edelsteen verdwijnt. De hele familie van Maravillas geraakt bij de moordzaak betrokken. De ooms vragen de onorthodoxe Salomon om hulp. Hij doet "Chessman" de moord op de juwelier bekennen. Maravillas, het meisje-zonder-angst, is gered, maar moet zij hiervoor werkelijk haar eerste liefde prijsgeven? En zal de geschiedenis zich herhalen wanneer een ander meisje over dezelfde lange muur stapt, om te bewijzen dat ze nooit meer angst zal hebben ?
(uit de Kataloog Filmfestival Berlijn 1981)

Image gallery

A8aba97c 7b62 41c4 9c54 5668e9c312d0
A663f6c0 5fd7 4e38 ab87 54f3d84d17d4

Generiek

Regisseur

Manuel Gutiérrez Aragón

Met

Fernando Fernán Gómez, Cristina Marcos, Enrique San Francisco

Scenario

Manuel Gutiérrez Aragón, Luis Megino

Cinematograaf

Teo Escamilla

Monteur

José Salcedo

Producent

Luis Megino

Niet-originele muziek

Nina Hagen, Mahler

Meer informatie

Taal

Spaans, Hebreeuws

Productielanden

Spanje

Jaar

1981