09 20 okt. '24
Beb2f24e 6564 49ec 87d1 bafd3c78170d

Norman René

Longtime Companion

96' - 1989 - Drama, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Norman René Componist: Greg De Belles Met: Stephen Caffrey, Patrick Cassidy, Brian Cousins

"Longtime Companion" is een hartversterkend verhaal van durf en persoonlijke heldenmoed. Een kroniek van mensen die tegenover een onbekende en angstaanjagende vijand van liefde, hoop en vriendschap staan. Hij vertelt het fictieve verhaal van een kleine kring vrienden en de veranderingen die zich in hun leven voltrekken sedert de dag in 1981 toen het AIDS-virus voor het eerst de media haalde.

De film opent in 1981. Willy en zijn vriend John zijn op bezoek bij David en Sean. Daar ontmoet Willy Fuzzy. In New York City wonen Howard en Paul, buren van Fuzzy's beste vriendin Lisa. Naarmate de tijd verstrijkt krijgen al deze personages te maken met de vreselijke ziekte, die hun leven - besmet of niet - zal aantasten. René tast subtiel en fijngevoelig de diverse persoonlijkheden af en volgt de emotionele ontwikkelingen doorheen de tegenslagen die hen treffen. Het was hem in de eerste plaats te doen om een film over menselijke relaties en niet zozeer over AIDS. Daardoor werd zijn film veel universeler en kan hij op een efficiëntere manier het taboe en de vooroordelen tegenover homosexualiteft ontzenuwen. Longtime Companion is geen AIDS-film, het Is een psychologisch drama.

Image gallery

Fed4c004 1aca 4884 ba61 062ac26c178d
Beb2f24e 6564 49ec 87d1 bafd3c78170d

Generiek

Regisseur

Norman René

Componist

Greg De Belles

Met

Stephen Caffrey, Patrick Cassidy, Brian Cousins

Scenario

Craig Lucas

Cinematograaf

Tony C. Jannelli

Monteur

Katherine Wenning

Producent

Stan Wlodkowski

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?