08 19 okt. '24
A05acdee f6b7 4707 9fad 96d2a97a7311

Carlos Reichenbach

Lilian M.: Relatório Confidencial

Editie 1985
120' - 1975 - Drama - Taal: Portugees
Regisseur: Carlos Reichenbach Met: Célia Olga, Benjamin Cattan, Sérgio Hingst

Maria laat haar echtgenoot en kinderen op de plantage in de steek en trekt met een handelsreiziger naar Sao Paulo. Een ongeval onderweg noopt haar ertoe alleen verder te gaan. Na een reeks moeilijkheden geraakt zij in Sao Paulo dan toch aan een baantje bij de industrieel Braga die haar als minnares neemt en haar met andere industriëlen naar bed stuurt om zijn zaken te bevorderen. Dat wordt het begin van een leven dat haar in ellende, luxe, stad en platteland zal brengen in gezelschap van boeren, zakenlieden, handelsreizigers. zwendelaars, marginalen, pooiers, ambtenaren en dubieuze vrouwen van middelbare leeftijd.

De film moest in 1975 uitkomen maar kreeg heel wat moeilijkheden met de Braziliaanse censuur: zo moest Reichenbach het politieke vertoog van de kapitalist Braga en de scènes die de relaties tussen Braga en zijn zoon behandelen, wegknippen. In wezen handelt de film over het lot van de Braziliaanse vrouw, maar hij stelt tevens de film zelf in vraag, doordat hij verscheidene genres met elkaar vermengt.

In Brazilië werd Lilian M. fel opgemerkt. De critici prezen hem om zijn inventiviteit, zijn durf en zijn poëtische structuur. Heel wat critici waren onder de indruk van het provocerende karakter, dat de film vaak op de rand van pornografie drijft. Niettemin werd Lilian M. bekroond om zijn scenario en kreeg de hoofdactrice een prijs voor haar vertolking.

(Vrij naar produktienota)

Carlos Reichenbach Filho (°Porto Alegre, 1945) heeft al heel wat films op zijn actief. Lilian M. was zijn tweede. Volgden o.m. Dorst naar Liefde (1978), Het Eiland der Verboden Geneugten (1979), Liefde, het Verboden Woord (1981) en Het Verboden Paradijs (1981). Hij maakte talloze kortfilms, verzorgde TV-commercials en geeft les in fotografie.

Image gallery

A05acdee f6b7 4707 9fad 96d2a97a7311
9833a878 c2c7 4912 9fa7 e7f9f19d8cac

Generiek

Regisseur

Carlos Reichenbach

Met

Célia Olga, Benjamin Cattan, Sérgio Hingst

Scenario

Carlos Reichenbach

Cinematograaf

Carlos Reichenbach

Monteur

Inácio Araújo

Producent

Carlos Reichenbach

Meer informatie

Taal

Portugees

Productielanden

Brazilië

Jaar

1975

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?