08 19 okt. '24
2a181d06 3081 4942 920c 54601c6a7aaf

Carlos Carrera

La Mujer de Benjamín (Benjamin's Wife)

Editie 1993
91' - 1991 - Drama, Komedie - Taal: Spaans
Regisseur: Carlos Carrera Componist: José Amozurrutia, Alejandro Giacomán Met: Eduardo López Rojas, Malena Doria, Arcelia Ramírez, Eduardo Palomo
Carlos Carrera, een met veel prijzen over­laden animatiefilmer, waagde zich met La Mujer de Benjamin aan zijn eerste live action-film en het resultaat is een mooi gerealiseerd verhaal over liefde en lust in een kleine Mexicaanse stad. Carrera heeft op een briljante manier de humor, absur­diteiten, desillusies, contradicties en verbeelding van het dagelijks leven gevat in deze parodie op de Schone en het Beest. Benjamîn is een verlegen en hulpeloze 50- jarige ex-bokser die moet doorgaan voor de plaatselijke dorpsidioot. Hij woont bij zijn dominante zuster Micaela en samen baten ze een winkel van voedingswaren uit. Micaela zorgt ook voor de lokale pastoor op wie ze heimelijk verliefd is. Benjamîn valt op zekere dag voor een mooi tienermeisje, Natividad; hij begluurt en begeert haar vanop een afstand. On­danks haar schijnbare onschuld is Nati­vidad in feite een typisch zich vervelende tiener die haar repressieve moeder haat en een hartstochtelijke verhouding heeft met een macho-vrachtwagenchauffeur die regelmatig in het stadje passeert. Opgejut door zijn kompanen schaakt Benjamîn Natividad en sluit haar op in zijn huis. Hij raakt het meisje echter nooit aan en zij komt er vrij vlug achter dat het leven in gevangenschap in feite beter is dan in haar eigen huis. Benjamîn en Natividad sme­den samen een complot tegen de boze zuster om de waardigheid en onafhankelijkheid te herwinnen waar ze beiden zo hevig naar verlangen.

Image gallery

E555ad2a 8437 4451 b1cb b758b809cd62
2a181d06 3081 4942 920c 54601c6a7aaf

Generiek

Regisseur

Carlos Carrera

Componist

José Amozurrutia, Alejandro Giacomán

Met

Eduardo López Rojas, Malena Doria, Arcelia Ramírez, Eduardo Palomo

Scenario

Carlos Carrera, Ignacio Ortiz

Cinematograaf

Xavier Grobet

Monteur

Sigfrido Barjau, Oscar Figueroa Jara

Producent

Gustavo Montiel Pagés

Meer informatie

Taal

Spaans

Productielanden

Mexico

Jaar

1991

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?