10 21 okt. '23
B84bbcf2 50c0 4bc9 95ca 11a0cebb1521

Jérôme Savary

La fille du garde-barrière (The Daughter of the Railroad Crossing Guard)

95' - 1975 - Komedie - Taal: Frans
Regisseur: Jérôme Savary Componist: Éric Demarsan Met: Mona Heftre, Michel Dussarat, Roland Topor
Jérôme Savary is in de eerste plaats de "schepper" van "le Grand Magic Circus". Na een reeks bewerkingen van Tarzan, Robinson·crusoë, Assepoester, Mao en Freud vond hij verse inspiratie in de film. Savary is erin geslaagd de sfeer te rekonstrueren die zo typisch was voor de films uit de "gouden tijd" van de grote Amerikaanse komieken. Het grote verschil met die "belle époque" is uiteraard de erotiek. De erotiek die bjj Savary eigenlijk op het tegendeel neerkomt: hij drijft het zodanig ver dat het niet meer erotizerend overkomt. Wat moet je bijvoorbeeld met een penis van twee meter? Niettemin blijft de erotiek zeer genietbaar. Het verhaal? Een begeesterend melodrama die aan Charlie Chaplin herinnert. Je lacht je rot en toch is er een trieste kern die je achteraf dat droevige geeft.

Image gallery

B84bbcf2 50c0 4bc9 95ca 11a0cebb1521
4ad39ad6 385a 49a8 9da6 1defecce1426

Generiek

Regisseur

Jérôme Savary

Componist

Éric Demarsan

Met

Mona Heftre, Michel Dussarat, Roland Topor

Scenario

Jérôme Savary, Roland Topor

Cinematograaf

Robert Alazraki, Dominique Chapuis

Monteur

Claude Reznik, Hélène Viard

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Frankrijk

Jaar

1975

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.