09 20 okt. '24
F3828f17 bae5 4f2b b208 f05e805df1df

Léa Pool

La femme de l'hôtel

Editie 1992
89' - 1984 - Drama - Taal: Frans
Regisseur: Léa Pool Componist: Yves Laferrière Met: Paule Baillargeon, Louise Marleau, Marthe Turgeon
Een film over een mysterieuze vrouw: het hoofdpersonage van de speelfilm die Andréa Richler maakt in haar geboortestad Montreal. Gedurende de periode van de opnamen verblijft de filmmaakster, samen met haar- broer Simon, die meewerkt aan de film, en de actrice, die de hoofdrol moet spelen, in een hotel in het centrum van de stad.
Op een ochtend zoekt Estelle David haar toevlucht tot het hotel. Zij is in de war, misschien wil zij sterven, misschien wil zij alleen iets doden in zichzelf. Simon ontmoet haar als eerste, hun beider gevoeligheid brengt hen direct in contact met elkaar.
Hiermee begint het verhaal van La femme de l'hôtel, dat gaat over de banden tussen deze mensen. Geleidelijk aan ontdekken Andréa, Estelle, Simon en de actrice elkaars bestaan, in het hotel. Hun voorzichtige toenaderingspogingen zijn heel spannend: deze mensen oefenen een grote aantrekkingskracht op elkaar uit. Hun onderlinge banden ontwikkelen zich door hun aller betrokkenheid bij het maken van Andréa's film. Deze gaat over een succesvolle zangeres, die voor roem en bewondering alles over heeft. Zij wordt ingehaald door de uitputting, met alle tragiek van dien.

Image gallery

Ce41d6e8 5b49 4e5a 87d6 9d6561631b0a
F3828f17 bae5 4f2b b208 f05e805df1df

Generiek

Regisseur

Léa Pool

Componist

Yves Laferrière

Met

Paule Baillargeon, Louise Marleau, Marthe Turgeon

Scenario

Léa Pool

Cinematograaf

Daniel Jolin, Georges Dufaux

Monteur

Michel Arcand

Producent

Bernadette Payeur

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

Canada

Jaar

1984

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?