09 20 okt. '24
4d71c10e 12f0 4024 b0d7 91617af2e7df

Jaime humberto Hermosillo

Intimidades en un cuarto de bano (Bathroom intimacies)

Editie 1993
75' - 1989 - Drama - Taal: Spaans
Regisseur: Jaime humberto Hermosillo Componist: Rockdrigo Met: Gabriela Roel, Martha Navarro, María Rojo, Álvaro Guerrero, Emilio Echevarria
Hermosillo, een veelzijdig.cineast die hardnekkig blijft volhouden en zich door niets of niemand laat afschrikken (ook niet door de economische crisis van de jaren '80) koos in 1989 resoluut voor de vol­ledige onafhankelijkheid en draaide een film met alleen maar beperkingen: vijf acteurs, één set (een badkamer), één camera-instelling (achter de badkamer­spiegel) en vier opnamedagen. Het resultaat is een angstwekkend aantrek­kelijke ongeremd studie van de verrotting in het hart van de Mexicaanse middle-class families, een tragische tegenhanger voor zijn daaropvolgende komedie La Tarea.
Intimidades ... , overgoten met Hermosillo's eigen bijtende satire, kijkt toe en wacht terwijl vier leden van een familie - tiran­nieke moeder, aan porno verslaafde vader, verwarde dochter en werkloze schoonzoon met zelfmoordneigingen -een douche nemen, zich scheren, oefenin­gen doen, zich masturberen, het WC gebruiken, sex hebben, hun tanden poet­sen, hun makeup aanbrengen, vechten, zich aan- en uitkleden, en dit achter een gesloten deur en voor een allesziende spiegel. Intimidades, dat verregaand en structureel voyeuristisch en claustrofobisch is, is niettemin verbluffend om de eenvoudige suggestieve manier waarop het verhaal zich ontvouwt en het prachtig naturalisme van de acteurs.

Image gallery

7fb58566 bafc 4186 9095 afb44e02fea2
4d71c10e 12f0 4024 b0d7 91617af2e7df

Generiek

Regisseur

Jaime humberto Hermosillo

Componist

Rockdrigo

Met

Gabriela Roel, Martha Navarro, María Rojo, Álvaro Guerrero, Emilio Echevarria

Scenario

Jaime humberto Hermosillo

Cinematograaf

Guillermo Navaroo

Producent

Jaime humberto Hermosillo

Meer informatie

Taal

Spaans

Productielanden

Mexico

Jaar

1989

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?